Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Εγκληματικές ενέργειες των αλβανικών αρχών κατά της Ορθοδοξίας

Την έντονη διαμαρτυρία των ελληνικής καταγωγής κατοίκων του χωριού Δρυμάδες στο δήμο Χιμάρας, προκάλεσε η κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου από τις τοπικές αρχές με το επιχείρημα ότι αποτελεί αυθαίρετο κτίσμα.
Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Ναό και ανάγκασαν τους υπάλληλος να σταματήσουν την κατεδάφιση, παρά το γεγονός ότι έχουν προκαλέσει σχεδόν ανεπανόρθωτη ζημιά στο κτίριο.
Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» κατήγγειλε την "κατάπτυστη αυτή επιχείρηση των υπαλλήλων του Δήμου Χειμάρρας".
"Ο ναός αυτός είχε κατεδαϕιστεί από το κομουνιστικό καθεστώς και ανακατασκευάστηκε το 1992 από τους πιστούς του χωριού οι οποίοι θεωρούσαν αδιανόητο πως θα βίωναν ξανά το ίδιο μαρτύριο, σε χρόνους 'δημοκρατίας' ", αναφέρει ανακοίνωση της Ομονοίας.
"Είμαστε βέβαιοι πως δεν πρόκειται για αϕέλεια και ανευθυνότητα κάποιων υπαλλήλων αλλά για οργανωμένο σχέδιο που θέλει να προσβάλει το ορθόδοξο συναίσθημα των κατοίκων της περιοχής. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά περιοδικών επιθέσεων κατά ορθόδοξων ναών και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου. Όπως και πριν από 43 χρόνια, οι εντολείς της κατεδάϕισης χρησιμοποίησαν δυστυχώς «δικούς» μας ανθρώπους όπως τον (κυβερνητικό) δήμαρχο Γκόρο, τον δημογέροντα του χωριού και τον προϊστάμενο της πολεοδομίας του Δήμου Χειμάρρας οι οποίοι γίνονται τυϕλοί υπηρέτες των προϊσταμένων τους για να μην χάσουν την εύνοια της εξουσίας", αναφέρει η ανακοίνωση.
"Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να θίξει τα ιερά και την ιστορία του τόπου μας. Καλούμε τα αρμόδια κρατικά όργανα να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες για να προστατέψουν το κύρος του αλβανικού κράτους που θέλει να πρεσβεύει την αρμονική συνύπαρξη των εθνικών και θρησκευτικών κοινοτήτων από τους σκοτεινούς κύκλους που θέλουν να σύρουν τη χώρα στην αντίθετη κατεύθυνση" καταλήγει η ανακοίνωση της Ομονοίας.
Την διαμαρτυρία του εξέφρασε και το ΚΕΑΔ που κατήγγειλε την ενέργεια αυτή ος απόδειξη της καταπατήσεις τον ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.
- See more at: http://himara.gr/4705-egklimatikes-energies-ton-alvanikon-arxon-kata-tis-orthodoksias#sthash.jZaF1dGd.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: