Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ Γραφείο Τύπου Παραβιάζεται ξανά ο ναός τους Αγίου Αθανασίου και απειλείται η ζωή του ιερέα

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
 
Γραφείο Τύπου
 
Παραβιάζεται ξανά ο ναός τους Αγίου Αθανασίου και απειλείται η ζωή του ιερέα
 
 
   Σήμερα, Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015, ένα άλλο, ακόμα πιο βαρύ επεισόδιο συνέβη στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες. Άγνωστά άτομα που επέβαιναν πάνω σε αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, εκμεταλλευόμενα τη μεσημεριανή ανάπαυλα, γκρέμισαν με βάνδαλο τρόπο τη τσιμεντένια σκεπή του ναού. Τη στιγμή που έγιναν αντιληπτοί από τον ιερέα, κάτοικος Δρυμάδων, πάνω στη βιασύνη τους να απομακρυνθούν, παρ’  ολίγο να τον πατήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.
   Εκ μέρους της τοπικής εκκλησιαστικής αρχής έγινε ποινική καταγγελία έναντι της ενέργειας για την καταστροφή της περιουσίας υπό ειδικές συνθήκες, για σκόπιμη απόπειρα πρόκλησης δυστυχήματος και υποκίνηση κοινωνικής σύγκρουσης.
   Οι Ορθόδοξοι πιστοί των Δρυμάδων είναι σοκαρισμένοι από την τυφλή βία που εκτυλίσσεται κατά του συγκεκριμένου ιερού χώρου τους κι από την κλιμακούμενη ενέργεια ιεροσυλίας και καταστροφής. Αυτοί απαιτούν σθεναρά την άμεση αντίδραση των αρμοδίων κρατικών φορέων για την αποκάλυψη των ενόχων και την παρέμβαση τους για να σταματήσει κάθε προσπάθεια περεταίρω καταστροφής. Οι πιστοί είναι εξοργισμένοι και με τη στάση ορισμένων ΜΜΕ κι ατόμων, που επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν και να νομιμοποιήσουν τη βία και την καταστροφή, μάλλον και να δημιουργήσουν ψευδοεθνικιστική διαίρεση. 
   Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας καταδικάζει σκληρά αυτά τα γεγονότα, που θίγουν την περιουσία και την ελευθερία της θρησκευτικής πίστεως. Απευθύνει έκκληση στους πιστούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ενώπιον των προκλήσεων και να παραμείνουν αποφασισμένοι στην υπεράσπιση του ναού. Απαιτεί από το κράτος να αναλάβει τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από το Νόμο αρ. 10057/22.01.2009 «Για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας» που εγγυάται το άθικτο (απαραβίαστο) των χωρών λατρείας και την προστασία τους από το κράτος. 
   Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας θα ανασκευάσει το Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες, ο οποίος είναι περιουσία της βάσει νομικών πράξεων και δικαστικών αποφάσεων. Η Εκκλησία είναι η μόνη αρχή, αναγνωρισμένη δια του νόμου, η οποία μπορεί να αναλάβει την ανέγερση των ορθόδοξων χώρων λατρείας. Είναι γνωστό κι από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Μνημείων ότι αυτός ο ναός δεν είναι πολιτιστικό μνημείο. 
 
Γραφείο Τύπου
Της Αρχιεπισκοπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: