Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διευκρίνηση σχετικά με σχόλιο μας σε άρθρο για τα προβλήματα των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Όμηρος.

Αγαπητοί φίλοι. Μετά από άρθρο παρέμβαση σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα στα Εκπαιδευτήρια Όμηρος υπήρχαν αρκετές παρεμβάσεις προς την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που μας ταλαιπωρεί όλους.
Στο άρθρο αναφέρουμε κάπου, χωρίς να θέλουμε να απευθυνθούμε σε κάποιον προσωπικά  πως: «Τα σχολεία αυτά έχουν ως προσωπικό νηπιαγωγούς, δασκάλους που έρχονται με απόσπαση μέσω του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος και  οι οποίοι λαμβάνουν και επιμίσθιο. Πολλοί εξ αυτών άξιοι και απαραίτητοι με σημαντικό και σπουδαίο έργο και κάποιοι  απλώς τουρίστες με επιμίσθιο (μάλιστα κάποιες φορές επιζήμιοι)". Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε κάποιον συγκεκριμένα ούτε ευνοούμε τους δασκάλους που σήμερα διδάσκουν στα Σχολεία Όμηρος, απλώς αναφερόμαστε σε ένα φαινόμενο που διακρίθηκε κατά τα χρόνια λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι ο κανόνας. Επίσης ούτε οι ομογενείς, ούτε οι ντόπιοι εκπαιδευτικοί είναι τέλειοι και κάνουν τα πάντα τέλεια, για το λόγο αυτό το σχόλιο δεν αφορά πρόσωπα.

Εάν χωρίς την θέληση μας, άδικα κατηγορήσαμε ή στενοχωρήσαμε κάποιους από τους δασκάλους, ζητάμε δημόσια ΣΥΓΝΏΜΗ και ξεκαθαρίζουμε πως δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά μ΄ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρήθηκε ανά τα χρόνια και μάρτυρες είναι πάρα πολύ και μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Δεσμευόμαστε μάλιστα να αφαιρεθεί και από το αρχικό άρθρο με στόχο να κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους πως δεν αναφερόμαστε σε πρόσωπα αλλά σε φαινόμενο. Ευχαριστούμε.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …