Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«…ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ…» – Άκου τον Γέροντα!!!

ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ
Mαρτυρία Τσιαλίκη Χρήστου,
Υποστρατήγου ε.α,
Θεολόγος, Κομοτηνή.
«Το 1992 βρεθήκαμε περίπου 20 άνθρωποι στο υπαίθριο αρχονταρίκι του Γέροντα & τον ακούγαμε με προσοχή καθισμένοι στα κούτσουρα.
Κάποια στιγμή, σταμάτησε για λίγο, ήρθε προς το μέρος μου & μου είπε:
«Χρήστο, πάμε εμείς προς το δέντρο να τα πούμε οι 2 μας;»
Εκεί ειπώθηκαν, μεταξύ άλλων, & τα παρακάτω:
» Γέροντα», του είπα, «έχω την εξής απορία:
Οι μάρτυρες του Ελληνικού Γένους & της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υπερβαίνουν τα 10.000.000.
Ο καλός Θεός δε θα λυπηθεί κάποτε τους Έλληνες κι όλο αυτό το αίμα των Μαρτύρων,
ώστε να μας δώσει την Κωνσταντινούπολη πάλι πίσω; Ως πότε θα την κρατούν οι Τούρκοι στα χέρια τους;»
«Παιδί μου, Χρήστο», μου απάντησε,
«Ο Θεός μας λυπήθηκε το 1920 και ήθελε να μας τη δώσει.
Τα θωρηκτά «Αβέρωφ» και «Κιλκίς»
είχαν ελλιμενιστεί στον Κεράτιο κόλπο της Πόλης, Αλλά εμείς, τότε, είχαμε 1 μεγάλη αμαρτία. Ήμασταν βλάσφημοι.
Βρίζαμε τα θεία και, δυστυχώς – ξέρω ότι θα σε στενοχωρήσω, αλλά πρέπει να σου πω – περισσότερο βλάσφημοι ήταν οι Έλληνες Αξιωματικοί. Η Τουρκία έχει τα κόλλυβα στο ζωνάρι της & θα διαλυθεί. Εγώ είμαι γέρος, δε θα προλάβω να τα δω.
ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Εσύ, όμως, είσαι νέος & θα τα δεις.»
«Γέροντα, καλά είναι όλα αυτά που μου λέτε, αλλά πότε;»
«Το πότε το ξέρει μόνον Ο Θεός. Όταν εγώ, το 1986 & το 1987, σας έλεγα ότι θα διαλυόταν η Σοβιετική Ένωση, δεν με πιστεύατε. Δε διαλύθηκε; Έτσι θα διαλυθεί και η Τουρκία.
Θα λειτουργήσουν οι πνευματικές δυνάμεις κατά τέτοιο τρόπο, που τα συμφέροντα των μεγάλων θα επιβάλουν να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Εσείς οι στρατιωτικοί
Από κει θα έρθει η απειλή.»
«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έλθει η απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω.»
«Άκου τον Γέροντα!!!», μου απάντησε.
ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ
Από το βιβλίο
«Μαρτυρίες Προσκυνητών
Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης,
1924 – 1994 –
Β΄Τόμος, σελ. 384-385.
Νικολάου Ζουρνατζόγλου,
Επισμηναγού, ε.α.
Εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία.»
– Για την αντιγραφή: αμφοτεροδέξιος.-
πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …