Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΑΣΕ: 200 εκατομμύρια ευρώ σε Offshore διαθέτει ο Έντι Ράμα

Σε μια εμπιστευτική έκθεση αρκετών σελίδων, ο ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), την οποία δημοσίευσε η ιστοσελίδα Lapsi.al, αποκαλύπτει συγκλονιστικές πληροφορίες και δεδομένα για άμεση η έμμεση σχέση κορυφαίων πολιτικών στελεχών της Αλβανίας με το οργανωμένο έγκλημα, και το λαθρεμπόριο.
Η έκθεση, που συντάχθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, δεν αποτελεί επίσημη θέση του ΟΑΣΕ, αλλά είναι αναμφίβολα μία από τις πλατφόρμες στις οποίες αρκετούς μήνες τώρα, έχει ξεκινήσει η μάχη για την αποποινικοποίηση της πολιτικής στην Αλβανία. Ο χρόνος που συντάχθηκε η έκθεση αυτή συμπίπτει με την έναρξη της μάχης για την εκκαθάριση της πολιτικής, η οποία πήρε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση μετά την άφιξή στα Τίρανα, του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου.
Η έκθεση που συντάχθηκε από τη μονάδα για τα πολιτικα και δημόσια θέματα του ΟΑΣΕ και εχει διανεμηθεί στης πρεσβείες των χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ, αφορά 31 μέλη του αλβανικού κοινοβουλίου, μέλη όλων των πολιτικών κομμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ένταξη.
Για πρώτη φορά μια διεθνής έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα σε αριθμούς για την υποτιθέμενη περιουσία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος αναφέρεται ότι την κρύβει στις ΗΠΑ μέσω του αδελφού του Ολσι Ραμα, και στης κατηγορίες για δωροδοκία για της οικοδομικές άδειες όταν ήταν Δήμαρχος Τιράνων.
"Η περιουσία του φημολογείται ότι ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ τα οποία επενδύθηκαν σε εταιρείες «offshore» από τον αδελφό του, Ολσι στις Ηνωμένες Πολιτείες" αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.
Όσο για τον πρόεδρο της Βουλής και ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ένταξη (LSI), Ιλίρ Μέτα, η έκθεση αναφέρεται στα συμφέροντά του σε κατασκευαστικές εταιρείες, στο χώρο του τουρισμού, και της ενέργειας και κάνει λόγο για τις σχέσεις του με παράγοντες της μαφίας.
Για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, που σημάδεψε τα τελευταία 25 χρόνια την πολιτική ζωή της χώρας, η εμπιστευτική έκθεση του ΟΑΣΕ, αναφέρεται σε έρευνα του πρακτορείου BIRN για τους πολυσυζητημενους δεσμούς του με τον Νταμίρ Φάζλιτς, ενας Σέρβοβόσνιος επιχειρηματίας στο χώρο της ενέργειας, και τις αμφιβολίες σχετικά με τη χρήση της επιρροής του, από το γιο και την κόρη του, Σκελζεν και Αργκιτα Μπερίσα, στο να δραστηριοποιηθούν και να επωφεληθούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τις νόμιμες υπηρεσίες τους από τα δικηγορικά γραφεία παροχής συμβουλών.
- See more at: http://himara.gr/4756-oase-200-ekatommyria-euro-se-offshore-diathetei-o-edi-rama#sthash.JgYTz8Oa.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: