Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανία: Στρατός με 8.500 στρατιώτες


Σχέδιο νόμου κατέθεσε η υπουργός  Άμυνας της Αλβανίας, Mimi Kodheli,  για την αναδιάταξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας

Σεπτέμβριος 12, 2015.

Τίρανα.

Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της ριζικής μεταρρύθμισης θα ενταχθεί σε μια διαδικασία, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού.

Το υπουργείο Άμυνας, έχει υποβάλει στη Βουλή σχέδιο νόμου με την ονομασία «Περί έγκρισης μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων για την περίοδο 2016-2015», σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η μείωση του αριθμού των στρατιωτών και η διατήρηση μόνον 8.500 στρατιωτών.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική θα χωριστεί σε τέσσερις νέες κατηγορίες.  Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατάρτιση των αξιωματικών και στο  εξωτερικό, έτσι ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν  τα πρότυπα που απαιτεί το ΝΑΤΟ.

Το προσωπικό των 8.500 θα απαρτίζεται από αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, στρατιώτες ξηράς/θάλασσας καθώς και πολιτικό προσωπικό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Με το νομοσχέδιο ο αμυντικός προϋπολογισμός στην Αλβανία θα διατηρηθεί στο 1% του ΑΕΠ κατά τα επόμενα  τρία χρόνια, ενώ προβλέπεται μετά το 2015 να φθάσει το 2%, όπως είναι απαιτητό από το ΝΑΤΟ.

--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …