Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - Για την κατεδάφιση του ναού του Αγ. Αθανασίου στις Δρυμάδες


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΝΕΑΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Για την κατεδάφιση του ναού του Αγ. Αθανασίου στις Δρυμάδες

    Από επίσημους κρατικούς φορείς της χώρας διαδίδεται ότι η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας δεν έχει διαμαρτυρηθεί για τα γεγονότα της κατεδαφίσεως του ιερού ναού του Αγ. Αθανασίου στις Δρυμάδες. Το αληθές είναι ότι έχει εκδώσει ήδη τρείς δημόσιες ανακοινώσεις -διαμαρτυρίες. Οι δυο στις 20, 21 του μηνός Αυγούστου για να σταματήσουν τα σχέδια κατεδαφίσεως. Και μια τρίτη 26 του μηνός έντονη διαμαρτυρία μετά την κατεδάφιση.
    Συγκεκριμένα στην Διαμαρτυρία της 21η Αυγούστου υπογραμμίζεται: «Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας καταδικάζει σκληρά αυτά τα γεγονότα, που θίγουν την περιουσία και την ελευθερία της θρησκευτικής πίστεως. Απευθύνει έκκληση στους πιστούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ενώπιον των προκλήσεων και να παραμείνουν αποφασισμένοι στην υπεράσπιση του ναού. Απαιτεί από το κράτος να αναλάβει τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από το Νόμο αρ. 10057/22.01.2009».
    Στην τρίτη διαμαρτυρία τονίζεται μεταξύ άλλων η ιεροσυλία, η αυθαιρεσία και η προκλητική παρανομία: «Η ενέργεια αυτή αποτελεί βάναυση παράβαση του Νόμου αρ. 10057, 22.01.2009 «Για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας», Άρθρο 21/1,2 : «Τα κτήρια και τα λοιπά αντικείμενα, τα οποία χρησιμεύουν δια την θρησκευτικήνλατρείαν, θεωρούνται ιερά από την ΟρθόδοξονΑυτικέφαλονΕκκλησίαν της Αλβανίας. Απαγορεύεται η επέμβασις των κρατικών αρχών εις αυτά, εκτός των επ’ αυτοφώρω περιπτώσεων, όταν τούτο ζητείται να εκτελεσθεί κατόπιν αποφάσεως εισαγγελικής, ή δικαστηρίου, ή εκτελεστικής εντολής, ή εις περίπτωσιν αμέσου κινδύνου. 2. Η Πολιτεία εγγυάται το απαραβίαστον του δημοσίου χώρου. Η Πολιτεία προστατεύει τους καθιερωμένους θρησκευτικούς χώρους δια την λατρείαν βάσει του νόμου».
    Είναι λοιπόν, εντελώς αναληθές ότι η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας δεν διαμαρτυρήθηκε για τα γεγονότα.
    Η Ορθόδοξος Εκκλησία ως συνδιοργανώτρια της «Διεθνούς Συναντήσεως για την Ειρήνη» που έλαβε χώρα στα Τίρανα 6 - 8 Σεπτεμβρίου απέφυγε διακριτικά τον θόρυβο εναντίον της σκανδαλώδους αυτής καταπατήσεως της θρησκευτικής ελευθερίας και της ιεροσυλίας θρησκευτικών χωρών. Παραμένει πάντως ανεξήγητο πως χωρίς καμιά επικοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία, οι κρατικές αρχές προέβησαν στο προσβλητικό για την Ορθοδοξία αυτό γεγονός. Η Εκκλησία διαμαρτυρήθηκε ήδη και δεν θα πάψει να υπερασπίζεται την αλήθεια και το δίκαιο.

ΕκτηςΑρχιεπισκοπής 10 Σεπτεμβρίου 2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …