Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Γκόρος: «Ναι, έχω ελληνική ταυτότητα και δεν υπάρχει πρόβλημα»

Είναι ο άνθρωπος που έδωσε εντολή να κατεδαφιστεί η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες

Αίσθηση προκάλεσε στην Αλβανία η αποκάλυψη του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» πως ο δήμαρχος Χειμάρρας Γιώργος Γκόρο(ς) -που έδωσε εντολή να κατεδαφιστεί η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες- διαθέτει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο.
Όλες οι μεγάλες αλβανικές εφημερίδες και ρεπορτάζ ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών αφιέρωσαν μεγάλο χώρο και χρόνο στο δημοσίευμα του «Πρώτου ΘΕΜΑτος».

Απαντώντας, μάλιστα, ο δήμαρχος Χειμάρρας σε ερώτηση δημοσιογράφου -της εφημερίδας Panorama- δήλωσε προκλητικά: «Είναι αλήθεια, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Την ελληνική ταυτότητα την έχω πάνω από ένα χρόνο».



Ο κ. Γκόρος -ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλείται αλβανιστί Γκιέργκι Γκόρο- αρνείται δημοσίως πως ο πληθυσμός της Χειμάρρας είναι ελληνικής καταγωγής, αν και ο ίδιος απέκτησε ελληνική ταυτότητα ως ομογενής. Ουσιαστικά, πρόκειται για δήμαρχο-«μαριονέτα» συμφερόντων που επιδιώκουν να σβήσουν την ελληνική παρουσία στην περιοχή, προκειμένου να βάλουν χέρι στις ιδιοκτησίες ομογενών, οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά «φιλέτα» στην παραθαλάσσια ζώνη της Αλβανίας.

Τα συμφέροντα αυτά σχετίζονται άμεσα με την κυβέρνηση Ράμα, καθώς και το βουλευτή Αυλώνας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κότσο Κοκδήμα, επίσης ελληνικής καταγωγής από το χωριό Κηπαρό της Χειμάρρας. Ο κ. Κοκδήμα θεωρείται από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες και εκδότες σήμερα στην Αλβανία και από τους έμπιστους συνεργάτες του πρωθυπουργού Ράμα, αν και παλαιότερα ήταν στο πλευρό του Σαλί Μπερίσα.

Ο κ. Γκόρο(ς) δεν είναι ο μοναδικός ομογενής που έχει λάβει ελληνική υπηκοότητα και στρέφεται με τις πράξεις του κατά των συμπατριωτών του, αλλά και κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κ.Ε.Ι., στις περιπτώσεις που κάποιο πρόσωπο μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτο της ελληνικής ιθαγένειας, είναι και: «Όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας».

Στην προκειμένη περίπτωση -και ειδικά μετά την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου- ο κ.Γκόρο(ς) ενήργησε με τις πράξεις του αντίθετα προς τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Πλέον, το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει το λόγο.
Παναγιώτης Σαββίδης - protothema.gr
- See more at: http://himara.gr/4741-goros-nai-exo-elliniki-tautotita-kai-den-yparxei-provlima#sthash.1lC4W2Lm.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: