Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γκόρος: «Ναι, έχω ελληνική ταυτότητα και δεν υπάρχει πρόβλημα»

Είναι ο άνθρωπος που έδωσε εντολή να κατεδαφιστεί η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες

Αίσθηση προκάλεσε στην Αλβανία η αποκάλυψη του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» πως ο δήμαρχος Χειμάρρας Γιώργος Γκόρο(ς) -που έδωσε εντολή να κατεδαφιστεί η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες- διαθέτει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο.
Όλες οι μεγάλες αλβανικές εφημερίδες και ρεπορτάζ ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών αφιέρωσαν μεγάλο χώρο και χρόνο στο δημοσίευμα του «Πρώτου ΘΕΜΑτος».

Απαντώντας, μάλιστα, ο δήμαρχος Χειμάρρας σε ερώτηση δημοσιογράφου -της εφημερίδας Panorama- δήλωσε προκλητικά: «Είναι αλήθεια, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Την ελληνική ταυτότητα την έχω πάνω από ένα χρόνο».Ο κ. Γκόρος -ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλείται αλβανιστί Γκιέργκι Γκόρο- αρνείται δημοσίως πως ο πληθυσμός της Χειμάρρας είναι ελληνικής καταγωγής, αν και ο ίδιος απέκτησε ελληνική ταυτότητα ως ομογενής. Ουσιαστικά, πρόκειται για δήμαρχο-«μαριονέτα» συμφερόντων που επιδιώκουν να σβήσουν την ελληνική παρουσία στην περιοχή, προκειμένου να βάλουν χέρι στις ιδιοκτησίες ομογενών, οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά «φιλέτα» στην παραθαλάσσια ζώνη της Αλβανίας.

Τα συμφέροντα αυτά σχετίζονται άμεσα με την κυβέρνηση Ράμα, καθώς και το βουλευτή Αυλώνας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κότσο Κοκδήμα, επίσης ελληνικής καταγωγής από το χωριό Κηπαρό της Χειμάρρας. Ο κ. Κοκδήμα θεωρείται από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες και εκδότες σήμερα στην Αλβανία και από τους έμπιστους συνεργάτες του πρωθυπουργού Ράμα, αν και παλαιότερα ήταν στο πλευρό του Σαλί Μπερίσα.

Ο κ. Γκόρο(ς) δεν είναι ο μοναδικός ομογενής που έχει λάβει ελληνική υπηκοότητα και στρέφεται με τις πράξεις του κατά των συμπατριωτών του, αλλά και κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κ.Ε.Ι., στις περιπτώσεις που κάποιο πρόσωπο μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτο της ελληνικής ιθαγένειας, είναι και: «Όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας».

Στην προκειμένη περίπτωση -και ειδικά μετά την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου- ο κ.Γκόρο(ς) ενήργησε με τις πράξεις του αντίθετα προς τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Πλέον, το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει το λόγο.
Παναγιώτης Σαββίδης - protothema.gr
- See more at: http://himara.gr/4741-goros-nai-exo-elliniki-tautotita-kai-den-yparxei-provlima#sthash.1lC4W2Lm.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …