Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Παλμός και δυναμικότητα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα - Φωτορεπορτάζ


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 6 μ.μ. Δεκάδες Ελληνόψυχοι, Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Δρυμάδων και γενικά για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.



Από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια για την Βόρειο Ήπειρο, κυρίως από τις ιστορικές κασέτες της ΣΦΕΒΑ "Έλληνες ενωμένοι αγωνιστείτε" και "Λευτεριάς μηνύματα". Ενδιάμεσα την ατμόσφαιρα δονούν τα παθιασμένα συνθήματα για την δικαίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.



6:30 μ.μ. Όσο περνά η ώρα αυξάνεται και η προσέλευση του κόσμου




Ο κ. Σταύρος Γκίνος διαβάζει τον χαιρετισμό του Σαβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Βορείου Ηπείρου κ. Ανδρέα



Η γενική γραμματέας του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" κ. Βιολέτα Νίκα διαβάζει το ψήφισμα που θα επιδοθεί στις αντιπροσωπείες των διεθνών οργανισμών στην Αθήνα.




6:50 μ.μ. Οι διαδηλωτές πραγματοποιούν συμβολικό αποκλεισμό μίας λωρίδας στη Λεωφόρο Κηφισίας. Παράλληλα μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια στα διερχόμενα αυτοκίνητα για την κατάσταση που επικρατεί στην Βόρειο Ήπειρο




Στο τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ψάλλεται ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν






Το φυλλάδιο (και από τις δύο όψεις) που μοιράστηκε στους διερχόμενους πεζούς, οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων έξω από την αλβανική πρεσβεία.


Και μερικές υποσημειώσεις. Να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε για την παρουσία, την συμπαράσταση και την κινητοποίηση που έκαναν για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας: την Τοπική Οργάνωση Βορείων Προαστίων κοινοβουλευτικού κόμματος για την διακριτική παρουσία των μελών της καθώς και την Νεολαία Βορειοηπειρωτών. 
Από κει και πέρα οφείλουμε να τονίσουμε ότι έλαμψαν δια της απουσίας τους η Ένωση Χιμαριωτών και η Αδερφότητα Δρυμαδιωτών, σωματεία τα οποία θα έπρεπε να πρωτοστατούσαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Με τέτοιες συμπεριφορές να μην απορούμε γιατί ο εκλεκτός τους υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας ηττήθηκε κατά κράτος από τον γενίτσαρο Δήμαρχο που επανεξελέγη πανηγυρικά...


ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Παρασκευή 11/9/2015, ώρα 6μμ, συγκεντρωθήκαμε έξω από την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα για να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ και να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ το Αλβανικό κράτος για:
   1) Την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χιμάρας
   2) Την αρπαγή των εκκλησιαστικών αντικειμένων και την βίαιη απομάκρυνση του ιερέως και των ορθοδόξων πιστών από τον Ιερό ναό των Εισοδίων της Θετόκου στην Πρεμετή στις 16/8/2013
   3) Την υφαρπαγή της γης και των περιουσιών των βορειοηπειρωτών με πλαστά οθωμανικά φιρμάνια
   4) Την  δημογραφική αλλοίωση με αλλοεθνείς και αλλόθρησκους της προαιώνιας Ελληνικής γης της  Β. Ηπείρου
   5) Την λεηλασία και τις κλοπές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
   6) Την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε ελληνικά μέσα στο καφενείο του, στην Χιμάρα (12/8/2010)
   7) Την  τρομοκρατία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου (πχ Δερβιτσάνη 14/10/2014)
   8) Τον άγριο ξυλοδαρμό την περασμένη Δευτέρα (7/9/2015), του ηλικιωμένου πατρός Χρήστου Παπά, ιερέως των Αγίων Σαράντα και πατέρα του νυν Προέδρου της ελληνικής εθνικής μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια»

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

   1) Την άμεση εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που υπέγραψε και το αλβανικό κράτος  στις 17 Μαϊου 1914 και την απόδοση καθεστώτος αυτονομίας στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.
   2) Την ίδρυση  ελληνικών σχολείων σε όλη τη περιοχή της Βορείου Ηπείρου.
   3) Τον σεβασμό της διεθνώς κατοχυρωμένης ΕΘΝΙΚΗΣ Ελληνικής  μειονότητας της Βορείου Ηπείρου

Η Βόρειος Ήπειρος ήταν, είναι και θα παραμείνει ΟΡΘΟΔΟΞΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: