Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έναρξη νέας Σχολικής Χρονιάς στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Όμηρος Κορυτσά!


Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας  ξεκίνησε η νέα Σχολική Χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Όμηρος Κορυτσάς. Στην λιτή τελετή έναρξης παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ. Γεώργιος Αλαμάνος, ο Πρόεδρος της «Αδελφότητας» και των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος, κ Ανδρέας Μήτσιος και ο νέος αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης κ Σωτηρούδας Βασίλειος,
Την τελετή άνοιξε ο Διευθυντής κ Γεωργιάδης Ζαφείρης, ο οποίος ευχήθηκε, υγεία, πρόοδο  και επιτυχημένη πορεία στην μόρφωση στα παιδιά και καλή δύναμη στους γονείς.
Στη συνέχεια ο κύριος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας χαιρέτησε όλους τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στη φήμη του σχολείου, ευχήθηκε στους γονείς, τους δασκάλους και τους μαθητές επιβεβαιώνοντας τους, πως το Ελληνικό Προξενείο θα παρακολουθεί με ενδιαφέρων όλα όσα σχέση με το σχολείο και θα βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί ώστε όλα τα προβλήματα να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.
Ο νέος Συντονιστής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ. Σωτηρούδας Βασίλειος, αναφέρθηκε εξίσου στην φήμη του Ελληνικού Σχολείου το οποίο έχει φτάσει και στην Ελλάδα. Τόνισε πως η φήμη αυτή βασίζεται στην πραγματικότητα και είναι δημιούργημα και απόδειξη της καλής διάθεσης και εποικοδομητικής συνεργασίας. Έπειτα ευχήθηκε σε όλους μια καλή χρονιά, πρόοδο, και υγεία τονίζοντας πως όλοι μαζί και με την βοήθεια του Θεού θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα  που θα προκύψουν κατά την σχολική χρονιά.
Εμείς με την σειρά μας θα ευχηθούμε κάθε επιτυχία στους μαθητές και στους δασκάλους του σχολείου. Το Ελληνοαλβανικό Κολέγιο  Όμηρος  είναι ένα πρότυπο σχολείο συνεργασίας. Ιδιαίτερα η παρουσία των Ελλήνων Εκπαιδευτικών με απόσπαση αλλά και η όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή, για τα δεδομένα της Αλβανίας, των ντόπιων εκπαιδευτικών οδηγούν στην πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών στόχων δημιουργώντας πρώτα απ’ όλα ανθρώπους με ήθος, μορφωμένους που θα μεταλλάξουν προς το καλύτερο την κοινωνία της Κορυτσάς αλλά και την Αλβανία γενικότερα.
Φυσικά για το Ελληνισμό της περιοχής το σχολείο αυτό είναι ότι σημαντικότερο έχει και συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη του. Στο έργο αυτό βοηθούν σημαντικά και οι ομογενείς ντόπιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν σπουδάσει στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα. Η επαφή τους με τα παιδιά, μέσα και έξω από το σχολείο συνδέει βιωματικά την ιστορία, την παράδοση του τόπου με τις γνώσεις που παίρνουν στο σχολείο. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά θα επαναφέρουν τη χρήση της γλυκόηχης Ελληνικής Γλώσσας και των τοπικών ελληνικών παραδόσεων, παντού, στον τόπο που επί χιλιάδες χρόνια ζει και υπάρχει ο Ελληνισμός. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κ Γεώργιος Αλαμάνος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …