Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “NOTOS 2015” Πανελλήνια Συλλεκτική (4-10/11) και Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση (12-15/11)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

NOTOS 2015” Πανελλήνια Συλλεκτική (4-10/11) και Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση (12-15/11)
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι
Σταθμός Μετρό: Ανθούπολη
Είσοδος ελεύθερη

Η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία (www.hps.gr) διοργανώνει τη «διπλή» έκθεση NOTOS 2015: την Πανελλήνια Συλλεκτική (4-10 Νοεμβρίου) και τη Διεθνή Φιλοτελική (12-15 Νοεμβρίου), στο  Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό γεγονός για τους ελληνικούς και διεθνείς συλλεκτικούς κύκλους, αφού θα συμμετέχουν περισσότεροι από 250 έλληνες και ξένοι συλλέκτες, καθώς και φορείς πολιτισμού.
Η κορυφαία εκδήλωση είναι η Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση στην οποία συναντούνται συλλέκτες από 36 χώρες, κυρίως από αυτές του Ευρωπαϊκού Νότου, με συλλογές αποκλειστικά φιλοτελικές. Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, πραγματοποιούνται αρκετές διεθνείς φιλοτελικές εκθέσεις. Φέτος, μετά την πανευρωπαϊκή έκθεση του Λονδίνου, η NOTOS 2015 θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φιλοτελικό γεγονός. Οι συλλογές που εκτίθενται τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι εκθέτες συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα επιδιώκοντας τη διάκρισή τους. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από έμπειρους κριτές, διαπιστευμένους από την Παγκόσμια Φιλοτελική Ομοσπονδία. Η τελευταία μεγάλη Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση που έγινε στην Ελλάδα ήταν η “Olymphilex 2004”, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Κάποιες από τις συλλογές που πρόκειται να εκτεθούν αποτελούν εικονογραφημένες αφηγήσεις, χρησιμοποιώντας γραμματόσημα, φακέλους, κάρτες, σφραγίδες ή και άλλα ποικίλα εφήμερα. Άλλες φέρνουν στο φως λεπτομέρειες της πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής ιστορίας όπως ακριβώς αναδύονται από αντικείμενα αλληλογραφίας διακοσίων και πλέον χρόνων. Κάποιες άλλες αναδεικνύουν την αισθητική και τη φαντασία του καλλιτέχνη-δημιουργού, ο οποίος χρόνια τώρα καλείται να αποδώσει εικόνες και μηνύματα εθνικού πολιτισμού, στον μικροσκοπικό χώρο που οριοθετείται από ένα γραμματόσημο. Θα εκτεθούν επίσης βιβλία, περιοδικά και κατάλογοι των τελευταίων ετών που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο της φιλοτελικής έρευνας. Ανάμεσα στα άλλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και δώδεκα κορυφαία εκθέματα που συμμετέχουν στην Classe des Champions, εκθέματα δηλαδή που σε προηγούμενες παγκόσμιες ή πανευρωπαϊκές εκθέσεις έχουν βραβευθεί με την ύψιστη διάκριση.
Η πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης έγκειται στο γεγονός ότι ως πρελούδιο της Διεθνούς Φιλοτελικής διοργανώνεται και μια Πανελλήνια Συλλεκτική Έκθεση. Για πρώτη φορά ο επισκέπτης θα μπορέσει να θαυμάσει συλλογές που αντικατοπτρίζουν το πάθος, το μεράκι και τη φαντασία ελλήνων συλλεκτών. Ανάμεσά τους θα εκτεθούν γραμματόσημα, κάρτες, φωτογραφίες, χαρτόσημα, ιστορικά τεκμήρια, αλληλογραφία, Ολυμπιακά ενθυμήματα, χάρτες, εφημερίδες, περιοδικά, σπιρτόκουτα, τραπουλόχαρτα, λαχεία, πέννες γραφής, ταχυδρομικές ζυγαριές, παιχνίδια, αυτοκινητάκια. Συμμετέχουν τόσο ιδιώτες συλλέκτες, όσο και έγκριτοι φορείς, ιδρύματα και οργανισμοί θεματοφύλακες αρχείων και τεκμηρίων.
Το σήμα της έκθεσης συμβολίζει πυξίδα, η κόκκινη βελόνα της οποίας γυρισμένη προς τον Νότο, ερμηνεύει χωρίς δυσκολία την ελληνική λέξη στις γλώσσες του κόσμου.
Η ΝΟΤΟΣ 2015 πραγματοποιείται με την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (FEPA) και της Διεθνούς Ένωσης Φιλοτελικών Δημοσιογράφων (AIJP), καθώς και με την υποστήριξη των ΕΛΤΑ και του Δήμου Περιστερίου. Το ραντεβού των φιλοτελιστών φέτος στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερο, αφού τις ημέρες της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το ετήσιο Συνέδριο της FEPA και η  φετινή Γενική Συνέλευση των Φιλοτελικών Εμπειρογνωμόνων (AIEP).

Όλες οι πληροφορίες για την έκθεση: www.hps.gr/notos2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …