Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνδιάσκεψη ΟΑΣΕ στην Βιέννη για την προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων: Ο ΕΣΒΗ 1914 ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Β. Ήπειρο


Συνδιάσκεψη για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων διοργάνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στο Μέγαρο Χόφμπουργκ της Βιέννης, το διήμερο 29-30 Οκτωβρίου.
Το παρόν έδωσε και σε αυτή τη διεθνή συνάντηση ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914.

Η έκθεση του Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σήμερα, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στην τρίτη συνεδρία, με θέμα "Οι Εθνικές Μειονότητες στις διακρατικές σχέσεις και οι συστάσεις του Μπολζάνο / Μπόζεν". 
Την ανάγνωση έκανε η κυρία Ρέα Κυριακή Gstrein, με καταγωγή από την Πρίγκηπο, η οποία παραβρέθηκε στην συνδιάσκεψη ως εκπρόσωπος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, μαζί με τον κ. Παντελή Heinz Gstrein, ο οποίος διάβασε την αντίστοιχη έκθεση για τα ζητήματα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. 

Στην έκθεση του ΕΣΒΗ 1914, όπως και σε αυτήν της Συνδιάσκεψης της Βαρσοβίας, περιγράφονταν, με προσθήκες τις τελευταίες εξελίξεις, οι καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα θέματα της ιδιοκτησίας, της δημογραφικής και πολιτιστικής αλλοίωσης, της τρομοκρατίας εναντίων των Βορειοηπειρωτών, από το αλβανικό κράτος και φανατικούς αλβανούς καθώς και των επιθέσεων κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας που τελευταία όλο και πληθαίνουν.

Ασφαλώς το κείμενο αρχίζει με σαφή αναφορά στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας.    

Διαβάστε την έκθεση στα αγγλικά όπως κατατέθηκε στα πρακτικά της Συνδιάσκεψης του ΟΑΣΕ 

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 θα δίνει, όσο είναι δυνατόν, το παρόν στις συνδιασκέψεις των διεθνών οργανισμών που αφορούν τις εθνικές μειονότητες προκειμένου να προβάλει ανά τον κόσμο το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα.

Θα θέλαμε παράλληλα να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην κυρία Ρέα Κυριακή Gstrein, η οποία ανέλαβε το καθήκον για την ανάγνωση της έκθεσης μας. 
Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη εκφράζουμε στον πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κύριο Νικόλαο Ουζούνογλου, χάρη στην καθοριστική συμβολή και καθοδήγηση του οποίου ο ΕΣΒΗ 1914 συμμετείχε στις Συνδιασκέψεις του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία (1 Οκτωβρίου) και στην Βιέννη (30 Οκτωβρίου).

πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …