Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Επίθεση Αλβανικών ΜΜΕ κατά του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου (βίντεο)

Για άλλη μια φορά το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας & Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου έγινε στόχος επίθεσης από μερίδα του Αλβανικού τύπου με αφορμή το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε με θέμα τον Ελληνικό-Ιταλικό πόλεμο.
«Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», έτσι ονομάζετε το ντοκιμαντέρ που έχει αναρτηθεί στο Youtube από τα τέλη του Οκτώβρη. Το αφιέρωμα κάνει σαφείς αναφορές για την εξέλιξη του Ελληνικού Έπους και ενόχλησε αρκετούς Αλβανούς αποκαλύπτοντας πικρές αλήθειες για την εμπλοκή και τον ρόλο του Αλβανικού κράτους και των τσάμηδων.
Ο Αλβανός δημοσιογράφος Πύρρο Νάσε γράφει, σε μακροσκελές άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Panorama, πως πρόκειται για σκάνδαλο καθώς το ντοκιμαντέρ έχει δημιουργηθεί από το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου και με τεχνική υποστήριξη της κρατικής τηλεόρασης. Ο εν λόγω δημοσιογράφος κατηγορεί ευθέως τον Πρόεδρο του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας & Ελληνικού Πολιτισμού Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, Παναγιώτη Μπάρκα ως τον άνθρωπο που έγραψε και εκφωνεί το κείμενο του ντοκιμαντέρ.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Γκεζίμ Σάλα, πηγαίνει ένα βήμα παρά πέρα ζητώντας την παρέμβαση των δικαστικών αρχών.
Τα τελευταία χρόνια γίνονται συντονισμένες προσπάθειες κατάργησης του Τμήματος της Ελληνικής Γλώσσας απ' το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου με διάφορες κατά καιρούς δικαιολογίες όπως έλλειψη ενδιαφέροντος από σπουδαστές για αυτό το τμήμα, έλλειψη πόρων κλπ.
Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα στον Αλβανικό τύπο εξυπηρέτεί αυτό τον σκοπό, το κλείσιμο του Τμήματος της Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας & Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: