Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανήλικοι Αλβανοί εκπαιδεύονται από το Ντάες Τον κώδωνα κινδύνου χτυπούν οι ενώσεις και η κοινωνία των πολιτών στην Αλβανία, τονίζοντας ότι τουλάχιστον 17 ανήλικοι Αλβανοί  βρίσκονται στα χέρια των τρομοκρατών του Ντάες (ισλαμικό κράτος) και εκπαιδεύονται  από αυτούς.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αλβανικού Oranews, 382 παιδιά από την Αλβανία έχουν διακινηθεί και χρησιμοποιούνται στους δρόμους του Λονδίνου για επαιτεία, ενώ άλλα 17 έχουν καταλήξει στα χέρια του Ντάες από συνεργάτες τους- διακινητές, μέλη του οργανωμένου εγκλήματος στα Βαλκάνια.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ορφανών Παιδιών, Ιλιρ Τσουμάνι, ζήτησε τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας από τους  θεσμούς ασφαλείας για την πρόληψη  της εμπορίας και παιδικής κακοποίησης.


«Πρέπει να δημιουργηθεί μια μόνιμη ‘task force’ αποτελούμενη από τις δομές του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργείου Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και Νεολαίας και με τη συνδρομή του Εισαγγελέα να γίνεται μέριμνα και πρόληψη της κακομεταχείρισης και εμπορίας παιδιών», ανέφερε ο Τσουμάνι σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα αυτό.


Στην ημερίδα που συμμετείχαν πολιτικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων επισημάνθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακοποίηση και εμπορία παιδιών, τόσο στην προώθησή τους, στους κόλπους της ισλαμικής τρομοκρατίας, όσο και στη μεταφορά τους σε δρόμους ευρωπαϊκών  πρωτευουσών για αποκόμιση κέρδους από την επαιτεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο