Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράλογη η κατανομή των πόρων στους δήμους βάση της απογραφής – παρωδία του 2011

omonoia-deeem-logo-dt– Αντιτίθεται στις οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Οι προϋπολογισμοί της κρατικής ενίσχυσης για τους Δήμους όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς διαβιεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα – εργαλείο οικονομικής ασφυξίας. Η κατανομή των πόρων βάση της απογραφής – εμπαιγμός του 2011 είναι παράλογη και αντιτίθεται στις οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στο έσχατο μέσο για την παραπέρα καταπίεση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας προχώρησε τελευταία η πολιτεία. Πρόκειται για τους μειωμένους προϋπολογισμούς για το έτος οικονομικής χρήσης 2016 που έχουν αποσταλεί για τους Δήμους στο Νότο, όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς διαβιούν τα μέλη της ΕΕΜ. Πρόκειται για Δήμους αγροτικούς κυρίως, πολύ μακριά της έντονης οικονομικής δραστηριότητας, με τεράστιες ελλείψεις σε έργα υποδομής και κοινής ωφελείας όπου έρχεται πλέον και η στέρηση αυτή των πόρων ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες καθημερινής λειτουργίας και προσαρμογής στα δεδομένα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Ως ΟΜΟΝΟΙΑ έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τις ανησυχίες και τη διαμαρτυρία μας για τους κινδύνους που εμπεριέχει η κρατική λογική στον προγραμματισμό των νέων δήμων σε ότι αφορά τη διάσταση των κεκτημένων δικαιωμάτων για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Πρόκειται όμως και για προκλητική υπουλότητα καθώς εμμέσως η Κυβέρνηση θέλει να θεωρήσει αξιόπιστη την Απογραφή πληθυσμού που διενεργήθηκε στην Αλβανία το 2012. Όχι για την ΟΜΟΝΟΙΑ και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα αλλά πλέον και οι διεθνείς οργανισμοί η διαδικασία αυτή έχει αμφισβητηθεί ουσιαστικά. Τόσο το Στέητ Ντιπάρτμεντ με τις ετήσιες εκθέσεις του για τη Θρησκευτική Ελευθερία όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης ως κατ εξοχήν εξειδικευμένος οργανισμός σε τέτοια ζητήματα έχουν επισημάνει ότι η αποχή απ’ τη διαδικασία των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας την έχει καταστήσει άχρηστη σε ότι αφορά τα αριθμητικά μεγέθη και τη γεωγραφία της ΕΕΜ. Η Αλβανική Κυβέρνηση είναι ενήμερη του Ψηφίσματος της Επιτροπής Υπουργών περί την Εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων απ’ την Αλβανία (12 Φεβρουαρίου 2014) και παρόλα αυτά εθελοτυφλεί ή επιδιώκει να παγιώσει τα αποτελέσματα της Απογραφής αυτής.
Τέλος οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού και ή δήθεν επιχειρηματολογία για τη βασιμότητα του σε ότι αφορά τα κονδύλια για τους δήμους με έντονη παρουσία του Ελληνικού στοιχείου είναι και γελοίες. Δεν μπορεί να αναφέρονται σε αποτελέσματα της δήθεν Απογραφής όταν υπάρχουν πολύ πιο πρόσφατα στοιχεία, αυτά των Εκλογών 2015 για την ανάδειξη των δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων. Θα ήταν στην περίπτωση αυτή πολύ πιο πειστικοί στη δολιότητα τους. Επί το πλείστον ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο. Ελάχιστες γνώσεις αριθμητικής αποδεικνύουν που ακριβώς αποσκοπεί η κρατική προβοκάτσια.
Ως ΟΜΟΝΟΙΑ θα συνεχίσουμε την καταγγελία της επιδιωκόμενης πλέον και με οικονομικά μέσα της καταπίεσης, συρρίκνωσης και στην ουσία ήπιας εξαφάνισης του γηγενούς Ελληνικού στοιχείου. Θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο διεθνής παράγοντας που συμβάλει τα μέγιστα στην βελτίωση της εσωτερικής κατάστασης στην Αλβανία να ενημερωθεί για τα προκείμενα. Οι δημοτικές αρχές σε όλο το γεωγραφικό εύρος θα έχουν την απαραίτητη δική μας συνδρομή ώστε να πράξουν το αυτονόητο με σκοπό να διορθωθεί η αδικία. Θα είναι επικίνδυνο προηγούμενο να παγιωθεί η αναφορά στη μη γεννώμενη κρατική απογραφή για τη δημογραφία, τη γεωγραφία και τη δυναμική των εθνικών, γλωσσικών και πολιτιστικών μειονοτήτων στην Αλβανία.
Εκ του Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Αγ. Σαράντα στις 14 Ιανουαρίου 2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …