Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 60% των νέων Αλβανών δεν ξέρει αριθμητικήΟι νέοι της Αλβανίας έχουν χαμηλή ποιότητα εκπαίδευσης και αντιμετωπίζονται αποθαρρυντικά και με δυσπιστία στην τοπική αγορά εργασίας.


«Όπως επισημαίνει η Παγκόσμια Τράπεζα (γράφει το αλβανικό δημοσίευμα) σε έρευνα που έγινε στην Αλβανία, περίπου το 60% των νέων Αλβανών δεν ξέρει στοιχειωδώς αριθμητική. Και αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλές χώρες,  αλλά τα πρωτεία έχει η χώρας μας (Αλβανία)».


Υψηλό, επίσης, ποσοστό αναλφαβητισμού και  γνώσης αριθμητικής έχει και το Μαυροβούνιο, η Βουλγαρία είναι κάτω από το 60% και ακολουθεί η Ρουμανία με 42%, η Σερβία με 39%, αλλά και η Ελλάδα με 38%, ενώ το μέσο όριο στις αναπτυγμένες χώρες ο δείκτης αυτός είναι περίπου στο 14 τοις εκατό. Σημειώνεται ότι στις μετρήσεις συμπεριλαμβάνονται όλες οι κοινωνικές ομάδες, όπως, για παράδειγμα, οι Ρομά.


Παρότι η Αλβανία έχει τον  υψηλότερο δείκτη επιχειρήσεων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (36%) που αναφέρονται  στο εργατικό δυναμικό,  εντούτοις υστερεί σε επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις.


Οι απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχεδόν το σύνολό τους μεταναστεύουν σε ευρωπαϊκή χώρα.


Οι νέοι της Αλβανίας, στρέφονται, κυρίως, σε γεωργικές εργασίες και σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η ποιότητα απασχόλησης στον τομέα αυτόν είναι χαμηλή, αλλά και αυτοί  που εργάζονται στη γεωργία απασχολούν, ως προσωπικό, μέλη της οικογένειας τους τα οποία είναι, κυρίως αγράμματα και δεν αμείβονται.


Η μείωση της φτώχειας θα προέλθει από την εκπαίδευση και αυτήν οφείλει το αλβανικό κράτος να την προωθήσει, για το κοινό όφελος, όπως σημειώνεται.
--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …