Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σημαντικές συναντήσεις του Γενικού Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην ΑθήναΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άγιοι Σαράντα  27- 01 - 2016
Σημαντικές συναντήσεις του Γενικού Προέδρου στην Αθήνα
Την περασμένη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ομογένειας κ. Γιάννη Αμανατίδη.
Η Συνάντηση με τον Υπουργό, είχε προγραμματιστεί πριν από δύο μήνες όταν στην Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής συζητήθηκε το θέμα του πρόνοιακού  επιδόματος στους υπερήλικες ομογενείς και ο κ. Παππάς είχε εκφράσει τη διαφωνία του για τις υπερβολικές γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν ενώ  ο υπουργός είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απλοποίηση των διαδικασιών. Στην χθεσινή συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως το επίδομα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες  είναι σε ισχύ από 01-01-2016 αλλά οι προϋποθέσεις και η διαδικασία θα ανακοινωθούν σύντομα και υποσχέθηκε  να λάβει υπόψη τις προτάσεις του Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Μαρκόπουλος όπως  και ο βορειοηπειρώτης πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Τρίχας
Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γενικού Προέδρου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη. Ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα ζητήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ζήτησε τη στήριξη του εθνικού κέντρου και να υπάρχει μία στρατηγική που δεν θα αλλάζει κάθε φορά που θα αλλάζουν τα πρόσωπα. Ο κ. Αμανατίδης δήλωσε πως υπάρχει συνταγματική υποχρέωση του ελληνικού κράτους να μεριμνά για τους έλληνες του εξωτερικού εξέχουσα θέση στους οποίους έχουν οι ηπειρώτες έλληνες στην Αλβανία. Συμφώνησαν για να υπάρχει πιο συχνή επικοινωνία, να εντατικοποιηθεί η  συνεργασία σε συγκεκριμένα ζητήματα ενώ στο άμεσο μέλλον ο υφυπουργός θα επισκεφτεί το χώρο μας.              


Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …