Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Σύλλογος "Οι Φίλοι του Πολιτισμού πραγματοποίησε συνάντηση με δασκάλους των Ελληνικών Φροντιστηρίων με την ευκαιρία των εορτών.

Ο Σύλλογος " ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ " πραγματοποίησε συγκέντωση των εκπαιδευτικών τών Ελληνικών Φροντιστηρίων που χορηγεί και λειτουργεί στους νομούς :  Πόγραδετς, Κορυτσάς, Δεβολίου και Κολώνιας   στο Ξενοδοχείο GRAND HOTEL της Κορυτσάς την 28-12-2015. Συζητήθηκαν τα εκπαιδευτικά προβλήματα , πληρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων, αναταλλάχθηκαν ευχές γιά τίς Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. με το Διοικητικόν Συμβούλιον .

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Οι Φίλοι του Πολιτισμού"  π. Ελευθέριος Καρακίτιος έστειλε το παρακάτω ευχετήριο μήνυμα προς όλους τους διδασκόντες και τα μέλη του Συλλόγου στην Κορυτσά. 
Με την Δύσιν του νέου έτους 2015 , με τον νούν εστραμμένον εις τα πεπραγμένα του  έτους σέ ημάς τους ιδίους, τα διαδραματισθέντα  στην κοινωνία ολόκληρη , ομολογούμε ότι πολλά είναι τα δεινά της μετριοτητος έως και της κατωτέρας πνευματικής στάθμης  των ανθρώπων που διοικούν τον κόσμον , την αλλοτρίωσιν γενικότερα. Αλλά και στην δική μας πατρίδα Ελλάδα που ξέφρενα πιά η κατρακύλα δεν λέει να σταματήση πρέπει να σταματήσουμε στις διαχρονικές ιδέες του Χριστουγεννιάτικου Δωδεκαημέρου . Να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις ακούγοντας τα κελεύσματα τα εορτινά , τά βιώματα των μεγάλων αγίων της πίστεώς μας ώς λ.χ. του Μεγάλου Βασιλείου, του ασκητικωτάτου Αγίου ,  που άλλαξε  τον κόσμον έως σήμερα σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. ΄Ομως η παραχάραξις της αλήθειας δεν έχει τελειωμό από τους δήθεν πολιτισμένους ή αλλοιώς προοδευτικούς ή αλλοιώς κουλτουριάρηδες ή αναρχικούς ή αθέους τέλος πάντων τους ανθρώπους που εθελοτυφλούν αλλά θέλουν να οδηγούν τους άλλους, ημείς να στεκόμεθα αδρανείς . Έχουμε φώς αληθινόν την Ορθοδοξία μας , έχουμε την ωραιτέραν Πατρίδα ΅Ελλάδα , πρέπει να αντισταθούμε , να σώσουμε τον εαυτόν μας,την οικογένειάν μας, την Πατρίδα μας την κοινωνία ολόκληρη. Ιδού το όραμα , είμεθα εδώ . Διαλέγουμε για τον νέον χρόνο αυτό που μας ταιριάζει. Ο Κύριος μεθ΄ημών. ΟΛΟΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ. π. Ελευθέριος Καρακίτσιος.    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …