Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο Σύλλογος "Οι Φίλοι του Πολιτισμού πραγματοποίησε συνάντηση με δασκάλους των Ελληνικών Φροντιστηρίων με την ευκαιρία των εορτών.

Ο Σύλλογος " ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ " πραγματοποίησε συγκέντωση των εκπαιδευτικών τών Ελληνικών Φροντιστηρίων που χορηγεί και λειτουργεί στους νομούς :  Πόγραδετς, Κορυτσάς, Δεβολίου και Κολώνιας   στο Ξενοδοχείο GRAND HOTEL της Κορυτσάς την 28-12-2015. Συζητήθηκαν τα εκπαιδευτικά προβλήματα , πληρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων, αναταλλάχθηκαν ευχές γιά τίς Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. με το Διοικητικόν Συμβούλιον .

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Οι Φίλοι του Πολιτισμού"  π. Ελευθέριος Καρακίτιος έστειλε το παρακάτω ευχετήριο μήνυμα προς όλους τους διδασκόντες και τα μέλη του Συλλόγου στην Κορυτσά. 
Με την Δύσιν του νέου έτους 2015 , με τον νούν εστραμμένον εις τα πεπραγμένα του  έτους σέ ημάς τους ιδίους, τα διαδραματισθέντα  στην κοινωνία ολόκληρη , ομολογούμε ότι πολλά είναι τα δεινά της μετριοτητος έως και της κατωτέρας πνευματικής στάθμης  των ανθρώπων που διοικούν τον κόσμον , την αλλοτρίωσιν γενικότερα. Αλλά και στην δική μας πατρίδα Ελλάδα που ξέφρενα πιά η κατρακύλα δεν λέει να σταματήση πρέπει να σταματήσουμε στις διαχρονικές ιδέες του Χριστουγεννιάτικου Δωδεκαημέρου . Να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις ακούγοντας τα κελεύσματα τα εορτινά , τά βιώματα των μεγάλων αγίων της πίστεώς μας ώς λ.χ. του Μεγάλου Βασιλείου, του ασκητικωτάτου Αγίου ,  που άλλαξε  τον κόσμον έως σήμερα σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. ΄Ομως η παραχάραξις της αλήθειας δεν έχει τελειωμό από τους δήθεν πολιτισμένους ή αλλοιώς προοδευτικούς ή αλλοιώς κουλτουριάρηδες ή αναρχικούς ή αθέους τέλος πάντων τους ανθρώπους που εθελοτυφλούν αλλά θέλουν να οδηγούν τους άλλους, ημείς να στεκόμεθα αδρανείς . Έχουμε φώς αληθινόν την Ορθοδοξία μας , έχουμε την ωραιτέραν Πατρίδα ΅Ελλάδα , πρέπει να αντισταθούμε , να σώσουμε τον εαυτόν μας,την οικογένειάν μας, την Πατρίδα μας την κοινωνία ολόκληρη. Ιδού το όραμα , είμεθα εδώ . Διαλέγουμε για τον νέον χρόνο αυτό που μας ταιριάζει. Ο Κύριος μεθ΄ημών. ΟΛΟΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ. π. Ελευθέριος Καρακίτσιος.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: