Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Αλβανοί έχουν ρημάξει τις εκκλησίες των Σκοπίων
Οι χριστιανικές εκκλησίες, ιδίως στις δυτικές περιοχές του νοτιοσλαβικού κράτους, έχουν διαρρηχθεί και κλαπεί επανειλημμένα από  κακοποιούς οι οποίοι έχουν κλέψει πολύτιμες εικόνες Αγίων, τις οποίες μετέφεραν στην Αλβανία.Περίπου  476 εικόνες που έχουν κλαπεί  από  διάφορες περιοχέ,  έχουν εντοπισθεί σε αποθήκες των ‘συλλεκτών’ Γκέργκι Τίμο και Άρμπεν Σπάχο από τα Τίρανα.


Η υπηρεσία Δίωξης ενημέρωσε σχετικά τις αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους. Το Γραφείο του Εισαγγελέα για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά των Σκοπίων,  μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με έγγραφό του προς το αρμόδιο δικαστήριο των Τιράνων ζητά να επιστρέψει η Αλβανία τις κλεμμένες εικόνες που έχουν κλαπεί από τους ναούς των δυτικών περιοχών της χώρας.


Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε 20 εικόνες που καθορίζονται ως ανεκτίμητης αξίας και είναι καταγεγραμμένες σε αρμόδιες υπηρεσίες των Σκοπίων.


«Μέρος των εκατοντάδων εικόνων προέρχονται από ναούς των Σκοπίων και αυτό διαπιστώθηκε από έρευνα 11 Αλβανών και Σλάβων εμπειρογνωμόνων. Ενώ πολλές άλλες  εικόνες έχουν κλαπεί από χριστιανικές εκκλησίες, μοναστήρια  καθώς  και σπήλαια μοναχών στη Λούσνια, Μοσχόπολη και Καραβάστα.


Η αλβανική αστυνομία δήλωσε ότι δεν έχει γνώση του συνόλου των εικόνων που έχουν μεταφερθεί στην Αλβανία, ούτε των εικόνων που έχουν εξαχθεί σε χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …