Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Αλβανοί έχουν ρημάξει τις εκκλησίες των Σκοπίων
Οι χριστιανικές εκκλησίες, ιδίως στις δυτικές περιοχές του νοτιοσλαβικού κράτους, έχουν διαρρηχθεί και κλαπεί επανειλημμένα από  κακοποιούς οι οποίοι έχουν κλέψει πολύτιμες εικόνες Αγίων, τις οποίες μετέφεραν στην Αλβανία.Περίπου  476 εικόνες που έχουν κλαπεί  από  διάφορες περιοχέ,  έχουν εντοπισθεί σε αποθήκες των ‘συλλεκτών’ Γκέργκι Τίμο και Άρμπεν Σπάχο από τα Τίρανα.


Η υπηρεσία Δίωξης ενημέρωσε σχετικά τις αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους. Το Γραφείο του Εισαγγελέα για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά των Σκοπίων,  μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με έγγραφό του προς το αρμόδιο δικαστήριο των Τιράνων ζητά να επιστρέψει η Αλβανία τις κλεμμένες εικόνες που έχουν κλαπεί από τους ναούς των δυτικών περιοχών της χώρας.


Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε 20 εικόνες που καθορίζονται ως ανεκτίμητης αξίας και είναι καταγεγραμμένες σε αρμόδιες υπηρεσίες των Σκοπίων.


«Μέρος των εκατοντάδων εικόνων προέρχονται από ναούς των Σκοπίων και αυτό διαπιστώθηκε από έρευνα 11 Αλβανών και Σλάβων εμπειρογνωμόνων. Ενώ πολλές άλλες  εικόνες έχουν κλαπεί από χριστιανικές εκκλησίες, μοναστήρια  καθώς  και σπήλαια μοναχών στη Λούσνια, Μοσχόπολη και Καραβάστα.


Η αλβανική αστυνομία δήλωσε ότι δεν έχει γνώση του συνόλου των εικόνων που έχουν μεταφερθεί στην Αλβανία, ούτε των εικόνων που έχουν εξαχθεί σε χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο