Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανικό αλιευτικό αμφισβήτησε τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα ανατολικά της Κέρκυρας

Χθες το πρωί, στις 10:45 πμ, στο λιμάνι των Αγίων Σαράντα έφτασε σήμα για βοήθεια από το μικρό αλιευτικό MARIO 1 το οποίο κατήγγειλε πως παρενοχλήθηκε από σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού σώματος εντός τον χωρικών υδάτων της Αλβανίας.
Ο πλοίαρχος του λιμανιού ζήτησε την αποστολή του σκάφος P-117 του αλβανικού λιμενικού στο σημείο που βρισκόταν το Αλβανικό αλιευτικό.
Τα δύο μέλη του πληρώματος όταν επέστρεψαν στο λιμάνι των Αγίων Σαράντα ανέφεραν πως το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού σώματος τους παρενόχλησε και ζήτησε την αποχώρηση τους από το σημείο λέγοντάς τους πως βρισκόταν εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων. Όπως καταγγέλλουν στον Αλβανικό τύπο, τα δύο μέλη του πληρώματος, δέχτηκαν βρισιές και απειλές από το πλήρωμα του Ελληνικού σκάφους και επέμεναν ότι βρισκόταν εντός των Αλβανικών χορικών υδάτων.
Σε ανακοίνωση της Αλβανικής Αστυνομίας σχετικά με το θέμα, το Αλβανικό αλιευτικό βρισκόταν στο νότιο άκρο τον Αλβανικών θαλάσσιων συνόρων και εντός Αλβανικών χωρικών υδάτων. Επίσης διευκρίνισε πως το Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού δεν είχε περάσει εντός των Αλβανικών χωρικών υδάτων, προσπαθώντας να μη δώσει χώρο σε περαιτέρω σχόλια η και έκταση στην σοβαρότητα του συμβάντος.
Από την άλλη μεριά, η Αλβανική αστυνομία ζήτησε από το πλήρωμα του αλιευτικού, τον Andri Mane και τον Aurel Shyle, επιπλέον εξηγήσεις για το συμβάν καθώς η Αλβανική αστυνομία γνωρίζει για την συνήθεια των Αλβανών ψαράδων να ψαρεύουν λαθραία σε Ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς η ανεξέλεγκτη αλιεία έχει εξαντλήσει την ψαριά εντός στα Αλβανικά νερά.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο