Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου Ελληνο – Αλβανικού επιχειρηματικού Οδηγού

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου Ελληνο – Αλβανικού επιχειρηματικού Οδηγού «HELLENIC – ALBANIAN BUSINESS Relations INDEX», στις 26 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 5:30μμ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού, στα Τίρανα.
Πρόκειται για την πρώτη συστηματική καταγραφή και παρουσίαση επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων στην Αλβανία, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα, τις τηλεπικοινωνίες, την πληροφορική, το εμπόριο, τη βιομηχανία, τον χώρο της υγείας, την εκπαίδευση, τις κατασκευές και δομικά υλικά κ.ά. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ελληνο-Αλβανικός Επιχειρηματικός Οδηγός θα αποτελέσει χρήσιμο και δυναμικό εργαλείο για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας καθώς και την πραγματοποίηση και νέων ελληνικών επενδύσεων στην Αλβανία, όπου, ήδη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, υπερβαίνουν το ¼ του συνολικού αποθέματος ξένων άμεσων επενδύσεων. Η Ελλάδα, με συνολικό επενδυμένο κεφάλαιο € 1.169,41 εκατ., αποτελεί μακράν τον πρώτο επενδυτή στην Αλβανία, στηρίζοντας την αλβανική οικονομία και κοινωνία σε επίπεδο ανάπτυξης, φορoλογικών εσόδων, απασχόλησης, μεταφοράς τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και ευημερίας.
Το πρώτο μέρος του Ελληνο-Αλβανικού Επιχειρηματικoύ Οδηγού περιλαμβάνει επιχειρηματικά προφίλ, σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αλβανικά, Αγγλικά), καθώς και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων ελληνικών και ελληνο-αλβανικών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία. Το δεύτερο μέρος, περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και απευθύνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Αλβανία. Μετά την επίσημη παρουσίασή του, ο Οδηγός θα είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα (www.agora.mfa.gr/al51 ) ενώ προγραμματίζεται και η έκδοσή του σε έντυπη μορφή αλλά και η δημιουργία ειδικής σχετικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα (IOS και Android).
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αλβανία, κ. Λεωνίδας Ροκανάς, και ο Αντιπρόεδρος της αλβανικής Κυβέρνησης, κ. Νiko Peleshi. Κεντρικός ομιλητής θα είναι o Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γεώργιος Τσίπρας, ενώ οι ομιλίες του Πρόεδρου της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Αλβανία, κ. Περικλή Δρούγκα, και του Προέδρου του Corporate Social Responsibility Network της Αλβανίας, κ. Αδαμάντιου Φραντζή θα αναδείξουν την οπτική και την προσφορά της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Αλβανία. Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν μέλη της αλβανικής Κυβέρνησης καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και διπλωματικής κοινότητας.
Μετά την παρουσίαση του Οδηγού θα ακολουθήσει δεξίωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …