Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντούλες:«Πρόωρες εκλογές και δημοψήφισμα»Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, από τη Δερόπολη όπου βρέθηκε για την 25ετή επέτειο της Ομόνοιας, μίλησε για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στην Αλβανία, την οποία θεωρεί ως στρατηγική αναγκαιότητα για τη χώρα. Η απουσία της μεταρρύθμισης στην χώρα ευθύνεται για το διεφθαρμένο δικαστικό σύστημα σύμφωνα με τον κ. Ντούλε.
«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μεταρρυθμιστικό της δικαιοσύνης. Η θεσμική και πολιτική ζωή της χώρας είναι σε αδιέξοδο. Η χώρα δεν κυβερνάται. Η αλβανική κυβέρνηση δεν επικεντρώνεται στα προβλήματα των πολιτών αλλά στην πολιτική γνώμη της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος» - δήλωσε ο κ. Ντούλες.
Στο αδιέξοδο που έχει επιφέρει η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος προτείνει πρόωρες εκλογές, αλλαγή του εκλογικού νόμου και δημοψήφισμα.
«Μετά τη διέλευση της δέσμης νομοθετικών μέτρων της αποποινικοποίησης που πρέπει να εφαρμόζεται, να εγκριθεί η μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης και να προβλέπεται η έγκριση από το κοινοβούλιο που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν πρόωρα. Εκτός από το κλείσιμο του πακέτου των μεταρρυθμίσεων του δικαστικού συστήματος θα πρέπει να τροποποιηθεί και ο εκλογικός νόμος από το Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, στα τέλη της άνοιξης. Το νέο Κοινοβούλιο θα πρέπει να εφαρμόσει μια δέσμη αποποινικοποίησης και μεταρρυθμίσεων της δικαιοσύνης και για την αποφυγή συγκρούσεων προτείνω να διεξαχθεί δημοψήφισμα.»Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο