Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αργυρόκαστρο 1992: Διαδήλωση Ελλήνων κατά των επιθέσεων απο τις Αλβανικές Αρχές

Αργυρόκαστρο 1992- Βουλευτικές Εκλογές 
Τον Φεβρουάριο του 1992 απαγορεύεται επίσημα και με διάταξη η συμμετοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις επερχόμενες εκλογές. 
Το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) δημιουργήθηκε για να εκπροσωπήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ και κατά συνέπεια τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανική Βουλή. 
Την εμφάνιση του ΚΕΑΔ προσπάθησαν να υπονομεύσουν οι αλβανικές αρχές και 2 ημέρες πριν τις εκλογές του 1992, στο χωριό Γράψη αστυνομικοί ανοίξανε πυρ σε αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τον πολιτευτή του ΚΕΑΔ Μιχάλη Νταλιάνη. Απ την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ο 23χρονος Αριστείδης Ζάκος. Σκοπός της επίθεσης ήταν να τρομοκρατηθεί ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου.Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο σε ειρηνική διαδήλωση με την συμμετοχή 2000 Ελλήνων έξω απ το αστυνομικό τμήμα του Αργυροκάστρου.

Το ΚΕΑΔ στις εκλογές του 1992 εκλέγει 2 Έλληνες βουλευτές.

Αρχείο ΕΡΤ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο