Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προκλήσεις και προσβολές κατά των Χιμαραίων από Ράμα και Κοκδήμα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι προκλήσεις και η προσβολή των Χειμαρριωτών από την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και κυρίως από τον Κοκδήμα.
Στις 29/01/2016, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον Αυλώνα, παρουσία όλων των στελεχών του ΣΚ της περιφέρειας Αυλώνα, των βουλευτών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Ο βουλευτής της περιοχής Κότσο Κοκδήμα, θέλοντας να απαντήσει στην ανακοίνωσή μας στις 24/01/2016 με την οποία του απευθύναμε συγκεκριμένες καταγγελίες σχετικά με τις πρακτικές της αλβανικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίες παραβιάζουν τόσο την αλβανική νομοθεσία όσο και τις διεθνείς συμβάσεις τρομοκρατώντας και ασκώντας πιέσεις σε βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Χειμάρρας, υπέπεσε σε νέο και μεγαλύτερο ατόπημα. Αυτή τη φορά επιτέθηκε και προσέβαλλε με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς τον λαό της Χειμάρρας. Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ανέφερε ότι στην Χιμάρα δεν ζει κανείς πολίτης ελληνικής καταγωγής. Το δικαίωμα του να προσδιορίζεται (ως υπερήφανος Αλβανός ο ίδιος), δεν το αναγνωρίζει στους υπόλοιπους πολίτες που υπερηφανεύονται για την ελληνική τους καταγωγή, ξεχνώντας ότι οι εποχές που το κόμμα αποφάσιζε για την εθνικότητα και την συνείδηση έκαστου πολίτη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Με τον προκλητικό του λόγο, προσπάθησε να θέσει απέναντι στην κοινότητά μας τον αλβανικό λαό ξεχνώντας ότι είμαστε Αλβανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής, συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις μας στο αλβανικό κράτος (σεβόμενοι τον νόμο, φορολογούμενοι κτλ), κάτι που δεν συμβαίνει με τον ίδιο αφού είναι γνωστό ότι εκκρεμεί εις βάρος του υπόθεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για αποπομπή του από το βουλευτικό σώμα.
Οι εθνικιστικές του κραυγές έχουν ως μόνο στόχο, να υποκρύψουν και να δικαιολογήσουν στον αλβανικό λαό την διαφθορά, την αρπαγή περιουσιών, τις παρανομίες που διαπράττει στην περιοχή η αλβανική κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον ίδιο.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να καταγγείλουμε την στάση των ελληνικής καταγωγής παρευρισκομένων βουλευτών, δημάρχων και στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος που όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά και χειροκροτούσαν.
Προσπαθώντας να δικαιολόγηση τα αδικαιολόγητα σε αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Τα κτίρια που κατεδαφίσαμε ανήκουν σε τρις Αλβανικές οικογένειες, Gjicali, Γκιόκας και Μπένος» λες και του έχει δώσει κανείς το δικαίωμα να αυθαιρετεί εναντίον των αλβανικής καταγωγής πολιτών.
Είναι τιμή για την Οργάνωση μας που δυο από τις τρεις οικογένειες επέλεξαν εμάς για να ακουστεί η φωνή τους και απαντάνε στον κύριο Κοκδήμα με τα εξής: Είμαστε Αλβανοί και Έλληνες πολίτες που ασκούσαμε την οικονομική μας δραστηριότητα καθόλα νόμιμα τις τελευταίες δεκαετίες και υπερήφανοι που είμαστε Ελληνικής καταγωγής.
Οι προσπάθειες συκοφάντησης και τρομοκράτησης του λαού της Χειμάρρας όχι μόνο δεν θα πετύχουν τον στόχο τους, αλλά μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο ισχυρούς στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
28/01/2016
ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΕΙΜΑΡΡΑ
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο