Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προκλήσεις και προσβολές κατά των Χιμαραίων από Ράμα και Κοκδήμα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι προκλήσεις και η προσβολή των Χειμαρριωτών από την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και κυρίως από τον Κοκδήμα.
Στις 29/01/2016, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον Αυλώνα, παρουσία όλων των στελεχών του ΣΚ της περιφέρειας Αυλώνα, των βουλευτών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Ο βουλευτής της περιοχής Κότσο Κοκδήμα, θέλοντας να απαντήσει στην ανακοίνωσή μας στις 24/01/2016 με την οποία του απευθύναμε συγκεκριμένες καταγγελίες σχετικά με τις πρακτικές της αλβανικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίες παραβιάζουν τόσο την αλβανική νομοθεσία όσο και τις διεθνείς συμβάσεις τρομοκρατώντας και ασκώντας πιέσεις σε βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Χειμάρρας, υπέπεσε σε νέο και μεγαλύτερο ατόπημα. Αυτή τη φορά επιτέθηκε και προσέβαλλε με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς τον λαό της Χειμάρρας. Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ανέφερε ότι στην Χιμάρα δεν ζει κανείς πολίτης ελληνικής καταγωγής. Το δικαίωμα του να προσδιορίζεται (ως υπερήφανος Αλβανός ο ίδιος), δεν το αναγνωρίζει στους υπόλοιπους πολίτες που υπερηφανεύονται για την ελληνική τους καταγωγή, ξεχνώντας ότι οι εποχές που το κόμμα αποφάσιζε για την εθνικότητα και την συνείδηση έκαστου πολίτη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Με τον προκλητικό του λόγο, προσπάθησε να θέσει απέναντι στην κοινότητά μας τον αλβανικό λαό ξεχνώντας ότι είμαστε Αλβανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής, συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις μας στο αλβανικό κράτος (σεβόμενοι τον νόμο, φορολογούμενοι κτλ), κάτι που δεν συμβαίνει με τον ίδιο αφού είναι γνωστό ότι εκκρεμεί εις βάρος του υπόθεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για αποπομπή του από το βουλευτικό σώμα.
Οι εθνικιστικές του κραυγές έχουν ως μόνο στόχο, να υποκρύψουν και να δικαιολογήσουν στον αλβανικό λαό την διαφθορά, την αρπαγή περιουσιών, τις παρανομίες που διαπράττει στην περιοχή η αλβανική κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον ίδιο.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να καταγγείλουμε την στάση των ελληνικής καταγωγής παρευρισκομένων βουλευτών, δημάρχων και στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος που όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά και χειροκροτούσαν.
Προσπαθώντας να δικαιολόγηση τα αδικαιολόγητα σε αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Τα κτίρια που κατεδαφίσαμε ανήκουν σε τρις Αλβανικές οικογένειες, Gjicali, Γκιόκας και Μπένος» λες και του έχει δώσει κανείς το δικαίωμα να αυθαιρετεί εναντίον των αλβανικής καταγωγής πολιτών.
Είναι τιμή για την Οργάνωση μας που δυο από τις τρεις οικογένειες επέλεξαν εμάς για να ακουστεί η φωνή τους και απαντάνε στον κύριο Κοκδήμα με τα εξής: Είμαστε Αλβανοί και Έλληνες πολίτες που ασκούσαμε την οικονομική μας δραστηριότητα καθόλα νόμιμα τις τελευταίες δεκαετίες και υπερήφανοι που είμαστε Ελληνικής καταγωγής.
Οι προσπάθειες συκοφάντησης και τρομοκράτησης του λαού της Χειμάρρας όχι μόνο δεν θα πετύχουν τον στόχο τους, αλλά μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο ισχυρούς στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
28/01/2016
ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΕΙΜΑΡΡΑ
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …