Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διευθετήθηκε από το ΥΠΕΞ το θέμα των μεταφράσεων

lpappas-amanatidis
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Διευθετήθηκε από το ΥΠΕΞ το θέμα των μεταφράσεων ονοματεπωνυμικών στοιχείων των Ομογενών
Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανιτίδη, τακτοποιήθηκε το χρόνιο πρόβλημα που αφορούσε την μετάφραση των ξενόγλωσσων εγγράφων και την απόδοση τους στα Ελληνικά.
Η απόδοση στα Ελληνικά των ονομάτεπωνυμικών στοιχείων των ομογενών συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε με το Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Λεωνίδα Παππά στις 25 Ιανουαρίου 2016.
Τη Δευτέρα, 08.02.2016, εκδόθηκε εγκύκλιος του Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία λύνεται οριστικά το μείζον θέμα της μετάφρασης των ονοματεπωνυμικών στοιχείων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών αποδίδοντάς τα εξελληνισμένα σύμφωνα με τους καθιερωμένους τύπους των κυρίων ελληνικών ονομάτων, τερματίζοντας το φαύλο κύκλο και τη δικαιολογημένη πικρία των ομογενών που επικρατούσε μέχρι την έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ομόνοιας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο