Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας: Εκφοβισμοί Βορειοηπειρωτών και σχέδιο απομάκρυνσής τους


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
                               
Εν Κονίτση 
τη  5η Φεβρουαρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :


 « Οδυνηρή κατάπληξη εδοκίμασα από την πληροφορία, ότι η Αλβανία πρόκειται να δεχθή εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) πρόσφυγες, για τους οποίους θα χρηματοδοτήται από την Ευρωπαϊκή Ένωση !
 Η παραπάνω πληροφορία προέρχεται από λίαν αξιόπιστηπηγή. Προς επιβεβαίωση δε αυτού του γεγονότος, προστίθεται και το ότι εξέχον μέλος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού συνελήφθη για δήθεν κατάχρηση δημοσίου χρήματος και ήδη βρίσκεται στην φυλακή.
  Αλλά η σύλληψη και φυλάκιση του εν λόγω Βορειοηπειρώτη έχει σαν αιτία κυρίως τον εκφοβισμό των Ελλήνων και, στην συνέχεια, την εκδίωξήτους από την πατρογονική τους γη, προκειμένου να εγκαταστήση εκεί, το αλβανικό καθεστώς, τους πρόσφυγες...
  Αν, όμως, συμβή αυτό, η Βόρειος Ήπειρος θα κινδυνεύση τα έσχατα. Γιατί τόσο οι πιέσεις της Αλβανικής Κυβερνήσεως, όσο και οι αλλότριες συνήθειες και τα διαφορετικά ήθη των επήλυδων μουσουλμάνων προσφύγων, θα αναγκάσουν - εκ των πραγμάτων - τους Βορειοηπειρώτες «να πάρουν τα μάτια τους» και να εκπατρισθούν. Οπότε, το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου θα έχη τελειώσει, προς μεγάλη χαρά των Αλβανών μισελλήνων και σωβινιστών.
  Διαμαρτύρομαι εντόνως για τα καμώματα αυτά της αλβανικής ηγεσίας. Και ζητώ επιτακτικά την απόλυση από τις φυλακές του διακεκριμένου Βορειοηπειρώτη, χωρίς χρονοτριβή.
 Παράλληλα, απευθύνομαι στην Ελληνική Κυβέρνηση και, γενικά, σε όλο τον πολιτικό κόσμο, να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί, αν η Ελλάδα συνεχίζη να επιδιώκη την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα εξακολουθή να αδιαφορή για την τύχη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, σίγουρα θα μπη - οριστικά και αμετάκλητα - ταφόπλακα στο Βορειοηπειρωτικό, κάτω από τις κατάρες και τααναθέματα ενός πονεμένου και αδικημένου λαού.
 Κύριοι της Εξουσίας, ξυπνήστε, τρέξτε, αγωνισθήτε και κάνετε ό,τι είναι εθνικώς πρέπον, ώστε να μη ζήση το Έθνος μιαν ακόμη καταστροφή, σαν εκείνη του Πόντου, και της Μικράς Ασίας.
Προσεύχομαι ταπεινά, να μας «εξαγάγη ο Θεός εις αναψυχήν» ».


(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …