Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

516Ορμώμενοι από τις  σημερινές αναφορές  που έγιναν σε μια διευρυμένη συνεδρίαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις Περιφέρειες του Νότου Αυλώνας και Αργυροκάστρου σχετικά με την  πολιτική κατάσταση στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, προβαίνουμε στην ακόλουθη δήλωση για να εκφράσουμε την ανησυχία και ταυτόχρονα την αποχή μας από την ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κώτσιου Κοκεδήμα και του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε.
Το Κόμμα των Ελλήνων διασαφηνίζει εξ αρχής  την πάγια πολιτική θέση και φιλοσοφία του, η οποία έχει στη βάση της τους αγώνες για τη δόμηση μιας δημοκρατικής, ευρωπαϊκής κοινωνίας που να προστατεύει τα Δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  στις διατάξεις των νόμων και συμβάσεων που τα παρέχουν. Ταυτόχρονα δηλώνουμε απερίφραστα τη θέση του κόμματος ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ, ότι ποτέ στην πορεία του δεν έγινε και δεν πρόκειται να γίνει δορυφόρος καμίας άλλης πολιτικής δύναμης, αλλά πιστό στην αποστολή που ανέλαβε από την ίδρυσή του, θα εκφράζεται ξεκάθαρα, χωρίς  υστεροβουλίες και με σωστή στρατηγική που στοχεύει στην εφαρμογή των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Τέτοιες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες  κάποιοι απαρνιούνται την ύπαρξη Ελληνικής Μειονότητας στη Χιμάρα, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και προσβάλλουν της ελληνική μειονότητα. Αυτές εξυπηρετούν ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα και στοχεύουν στην υπονόμευση της ισορροπίας και της συμβίωσης μεταξύ των δύο λαών.
Οι λόγοι που την περασμένη χρονιά οδήγησαν το Κόμμα μας σε συνεργασία με το Σοσιαλιστικό στο Δήμο Φοινίκης  δεν σχετιζόταν με τη διάλυση του Κόμματος Ντούλε, αλλά με την επιδίωξή μας να προσφέρουμε στους Έλληνες της περιοχής μια άλλη φιλοσοφία στη αυτοδιοίκηση που θα οδηγούσε στην ανάπτυξη και την επίλυση των πολύχρονων συσσωρευμένων προβλημάτων.
Ας λύσουμε πρώτα τα θέματα  υφαρπαγής των περιουσιών μας με πλαστά έγγραφα και με την έγνοια των κρατικών αρχών και των  οργάνων της δικαιοσύνης, ας  μεριμνήσουμε για την εξασφάλιση εκπαιδευτικών για την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας των παιδιών μας, ας προμηθεύσουμε επιτέλους με πιστοποιητικά ιδιοκτησιών τους πολίτες μας, ας προσφέρουμε στους πολίτες μας τα ελάχιστα της επιβίωσης επενδύοντας στις υποδομές, για νερό, ηλεκτρική ενέργεια, ας τους προσφέρουμε ασφάλεια και αξιοπρέπεια τα οποία υπολείπονται.
Αυτοί είναι οι στόχοι και τα ιδεώδη μας  και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε ποτέ με εκείνους που  συνηθίζουν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος των Ελλήνων         σ’ αυτή τη χώρα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
'Αγιοι Σαράντα 29.01.2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …