Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπύρος Ξέρας, το εξιλαστήριο θύμα για το διεφθαρμένο Αλβανικό κατεστημένο

Η σύλληψη του Σπύρου Ξέρα στις 29 Ιανουαρίου με απόφαση του εισαγγελέα Τιράνων, που έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, χαρακτηρίστηκε ως εύκολο στόχος από τα Αλβανικά μέσα λόγω του γεγονός ότι ο Ξέρας ανήκει στην Ελληνική μειονότητα και δεν έχει πλέον την στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος αφού δεν εκλέχτηκε βουλευτής στις τελευταίες εκλογές.
Είναι πολλά τα ερωτήματα που θέτουν ορισμένα αλβανικά μέσα για την σύλληψη του πρώην υπουργού Σπύρου Ξερα. Σας παραθέτουμε ορισμένα απο αυτά:
- Γιατί η σύλληψη του έγινε 2.5 χρόνια !!! μετά την παραίτηση του από την θέση του υπουργού Κοινωνικών Θεμάτων και Εργασίας; και όχι αμέσως μετά την παραίτησή του και την γνωστοποίηση των κατηγοριών για κατάχρηση δημοσίου χρήματος;
- Γιατί συνελήφθη χωρίς να έχει πρώτα ανακριθεί!!! από τον εισαγγελέα ή την αστυνομία για τις καταγγελίες που εκκρεμούν εις βάρος του εδώ και δύο χρόνια; χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις ή να ενημερωθεί για τις κατηγορίες και την ποινική δίωξή του.
- Γιατί αποφασίστηκε από τον εισαγγελέα η σύλληψη του ενώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες σύλληψης του αυτοφώρου !!! καθώς έχουν περάσει 3 χρόνια από την ημέρα που έγινε το έγκλημα σύμφωνα με το κατηγορητήριο;
- Γιατί έγινε η βίαιη σύλληψη του και προσαγωγή !!! του στο δικαστήριο (παρουσία του τύπου) ενώ ο ίδιος ο Ξέρας δεν είχε ποτέ αρνηθεί να προσέλθει οικειοθελώς στον εισαγγελέα ή στο δικαστήριο;
- Γιατί αποφάσισε το δικαστήριο την προφυλάκιση του !!! ενώ δεν συντρέχει ούτε ένας από τους τέσσερις λόγους που δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση: Αυτόφωρο, βίαιο έγκλημα, ύποπτος φυγής, φόβος για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων;
- Γιατί δεν αντέδρασε επίσημα το Δημοκρατικό Κόμμα !!! για την σύλληψη του πρώην υπουργού τους ενώ καταδίκασαν μια άλλη σύλληψη μιας πρώην στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος που ήταν σε κατώτερο αξίωμα στην κυβέρνηση Μπερίσα.
Οι Αλβανικές αρχές και η Αλβανική κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο Διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αντιπροσωπιών στα Τίρανα, για να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στα ανώτερα επίπεδα της Αλβανικής κυβέρνησης, με απώτερο στόχο μια εκ βάθους μεταρρύθμιση του αποτυχημένου δικαστικού συστήματος της χώρας.
Η συλληψη του Ξερα εξυπηρετεί πόλους:
- Εξυπηρετεί τον Γενικό Εισαγγελέα Αλβανίας ο όποιος προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει την θέση του που βάλετε συνεχώς από ξένους και εγχώριους παράγοντες με κατηγορίες για ανικανότητα και έλλειψη θέλησης να καταπολεμήσει την διαφθορά.
- Εξυπηρετεί την κυβέρνηση Ράμα που κέρδισε τις εκλογές σηκώνοντας την σημαία του πολέμου κατά της διαφθοράς και μέχρι τώρα δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει σε αυτό τον τομέα.
- Εξυπηρετεί το Δημοκρατικό Κόμμα που χρησιμοποιεί την σύλληψη Ξέρα ως την αυτοκριτική τους και κλίνουν το κεφάλαιο διαφθορά στο κόμμα τους.
Ο Αλβανός δημοσιογράφος Cim Peka σχολίασε έτσι την σύλληψη Ξέρα:
"Χρειαζόταν ένα κεφάλι τούρκου (εξιλαστήριο θύμα) και βρέθηκε ένα κεφάλι Έλληνα.".
τα σχόλια, δικά σας.
Ο ΕκσκαφέαςΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …