Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μας κάνει χάρη ο Tahiri

Μια επικίνδυνη αποστροφή υπήρξε στην απάντηση που επιχείρησε ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Saimir Tahiri  προς τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του Νομοσχεδίου για την Καταγραφή της Αλβανικής Μετανάστευσης. Δεν πρέπει προφανώς και για προφανείς λόγους να περάσει απαρατήρητη. Ενέχει προειδοποίηση: «…εδώ υπάρχουν έλληνες υπήκοοι εγγεγραμμένοι στην Ελλάδα, που ψηφίζουν στην Αλβανία και ασκούν πολιτική δράση στην Αλβανία, που πληρώνονται απ’ την Ελλάδα και εσείς κ. Ντούλε είστε προϊόν αυτής…» είπε και συνέχισε να υπερασπίζεται το νομοσχέδιο του που στην ουσία είναι απλώς φακέλωμα της εκλογικής πελατείας. Τα είπε πονηρά κατά τον προσφιλή τρόπο της αλβανικής πολιτικής τάξης, απεκάλυψε όμως τον αναχρονιστικό τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία να βλέπουν παντού ύποπτους και συνωμοσίες. Θα μπορούσε να το πάρει κανείς ως γελοίο επιχείρημα και απεγνωσμένη προσπάθεια υπεκφυγής απ’ την καίρια κριτική που τους ασκούσε ο Ντούλες καθώς αθετούν προεκλογική τους υπόσχεση για ένταξη στο δικαίωμα ψήφου των μεταναστών της Αλβανίας. Αλλά συνδυασμένο με διαχρονική εμμονή κύκλων της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και των μυστικών υπηρεσιών ότι δήθεν η Ελλάδα πληρώνει προκειμένου να διαμορφώνει κλίμα στο εκλογικό σώμα το πράγμα γίνεται ανήσυχο.
Οι βορειοηπειρώτες έχουν κατοχυρωμένες υποθήκες σ’ αυτά τα εδάφη και δεν είναι τα δικαιώματα τους χάρη του Tahiri ή του αφεντικού του που τον διέταξε εσπευσμένα να αποστομώσει το Ντούλε για την συγκροτημένη και τεκμηριωμένη παρέμβαση του.  Τα γνωρίζει εξάλλου ο κ. Ταχίρι αυτά. Ούτε πρόκειται να μας διαταράξει με την πτώση του σε θέσεις του Τουρκοτσάμικου κόμματος και των παρακρατικών εθνικιστικών οργανώσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …