Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μας κάνει χάρη ο Tahiri

Μια επικίνδυνη αποστροφή υπήρξε στην απάντηση που επιχείρησε ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Saimir Tahiri  προς τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του Νομοσχεδίου για την Καταγραφή της Αλβανικής Μετανάστευσης. Δεν πρέπει προφανώς και για προφανείς λόγους να περάσει απαρατήρητη. Ενέχει προειδοποίηση: «…εδώ υπάρχουν έλληνες υπήκοοι εγγεγραμμένοι στην Ελλάδα, που ψηφίζουν στην Αλβανία και ασκούν πολιτική δράση στην Αλβανία, που πληρώνονται απ’ την Ελλάδα και εσείς κ. Ντούλε είστε προϊόν αυτής…» είπε και συνέχισε να υπερασπίζεται το νομοσχέδιο του που στην ουσία είναι απλώς φακέλωμα της εκλογικής πελατείας. Τα είπε πονηρά κατά τον προσφιλή τρόπο της αλβανικής πολιτικής τάξης, απεκάλυψε όμως τον αναχρονιστικό τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία να βλέπουν παντού ύποπτους και συνωμοσίες. Θα μπορούσε να το πάρει κανείς ως γελοίο επιχείρημα και απεγνωσμένη προσπάθεια υπεκφυγής απ’ την καίρια κριτική που τους ασκούσε ο Ντούλες καθώς αθετούν προεκλογική τους υπόσχεση για ένταξη στο δικαίωμα ψήφου των μεταναστών της Αλβανίας. Αλλά συνδυασμένο με διαχρονική εμμονή κύκλων της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και των μυστικών υπηρεσιών ότι δήθεν η Ελλάδα πληρώνει προκειμένου να διαμορφώνει κλίμα στο εκλογικό σώμα το πράγμα γίνεται ανήσυχο.
Οι βορειοηπειρώτες έχουν κατοχυρωμένες υποθήκες σ’ αυτά τα εδάφη και δεν είναι τα δικαιώματα τους χάρη του Tahiri ή του αφεντικού του που τον διέταξε εσπευσμένα να αποστομώσει το Ντούλε για την συγκροτημένη και τεκμηριωμένη παρέμβαση του.  Τα γνωρίζει εξάλλου ο κ. Ταχίρι αυτά. Ούτε πρόκειται να μας διαταράξει με την πτώση του σε θέσεις του Τουρκοτσάμικου κόμματος και των παρακρατικών εθνικιστικών οργανώσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο