Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Εορτασμός Εθνικής Εορτής 25ης Μαρτίου στα Τίρανα

IMG_7465
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
IMG_7465Στις 21 Μαρτίου 2016 η Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα πραγματοποίησε δεξίωση στο ξενοδοχείο Sheraton των Τιράνων για τον εορτασμό της 25ηςΜαρτίου, καθώς η συγκεκριμένη ημερομηνία τρέχοντος έτους συμπίπτει ημερολογιακά με την Μεγάλη Παρασκευή του Πάσχα των Καθολικών. Αρχικά μαθητές του ΄΄ Αρσακείου ΄΄ Τιράνων ερμήνευσαν τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδος και Αλβανίας και στη συνέχεια ο Πρέσβης κ. Λ. Ροκανάς απηύθυνε χαιρετιστήριο μήνυμα.

Ο Πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα αναφέρθηκε εκτενώς στον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821, στην πορεία του ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις, για τις οποίες είπε ότι γνώρισαν επιτυχίες και χαρακτηρίζονται από θετική δυναμική, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αλβανός ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι στην Αθήνα, στην κρίση των προσφύγων κ.α. Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα στήριξε και θα στηρίξει την Αλβανία στην πορεία της για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Στη δεξίωση παρέστησαν προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, μέλη του Διπλωματικού Σώματος, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, των Μ.Μ.Ε, των πολιτιστικών ιδρυμάτων και πολλοί άλλοι.
IMG_7473 (1)Συγκεκριμένα, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής, Ilir Meta, με συνεργάτες του. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, οι ομογενείς βουλευτές, Βαγγέλης Τάβος, Ανδρέας Μάρτος, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Λεωνίδας Παππάς, o Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Klajda Gjosha, o Υφυπουργός Άμυνας, Petro Koçi, oι Βουλευτές του ΣΚ, Arta Dade, Koço Kokedhima, Ben Blushi, Fatmir Toçi, Eduard Shalsi,. Οι Βουλευτές του ΔΚ, Majlinda Bregu, Kastriot Islami, Genc Pollo, Genc Ruli, ο Βουλευτής και πρόεδρος Κινήματος Εθνικής Ανάπτυξης, Dashamir Shehi, ο πρώην Πρόεδρος ΔΚ και πρώην ΥΠΕΞ, Tritan Shehu, ο Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Skënder Gjinushi, ο Πρόεδρος κόμματος «Κοινωνική Δημοκρατία», Πασκάλ Μίλο, ο Προϊστάμενος Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής ΔΚ, Kreshnik Çollaku, ο Πρόεδρος Ακαδημίας Επιστημών, Muzafer Korkuti, ο Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου, Xhezair Zaganjori, ο Γενικός Εισαγγελέας, Adriatik Llalla, ο Αρχηγός Αστυνομίας και συνεργάτες του, Haki Çako, η ιδιοκτήτρια του Εκδοτικού οίκου ΤΟΕΝΑ, Ιρένα Τότσι. Από το αλβανικό ΥΕΘΑ παρέστησαν, ο Υφυπουργός, ο Γενικός Γραμματέας, οι Αρχηγοί Ναυτικού και Αεροπορίας, ο Υπαρχηγός Στρατού και ο Επιτελάρχης. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Περιφέρειας Αυλώνας, (Χειμάρρα, Νάρτα, κτλ.) και πολλοί άλλοι.

Από τοIMG_7411ν χώρο των ΜΜΕ παρέστησαν o Αρχισυντάκτης και η εκδότρια της Albanian Daily News, Genc Mlloja και Anisa Skendaj, ο Roland Qafoku από το Channel One, η Floriana Garo από Klan Tv, Valbona Kurti από Abc News και ο Qetesor Rerrunaj, ο οποίος εργαζόταν στο Agon Channel. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας και ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε Ιρφάν Χυσενμπελίου, ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του τ/σ Ora News Ylli Ndroqi, ο επιχειρηματίας, βουλευτής και ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε Κώτσο Κοκεδήμα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης Kristaq Traja, ο Δ/ντής του Πρακτορείου ΝΟΑ Εντισόν Κουράνι, ο Δ/ντής Ειδήσεων του τ/σ News 24 Εντον Αμπιλέκαϊ, ο γνωστός δημ/φος Μπεν Αντώνη και αρκετοί άλλοι δημ/φοι από την κρατική τηλεόραση, ιδιωτικούς τ/σ και ε/φ. Οι Έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες της Βασίλης Νάτσης, Νικολάκης Νεράντζης, Κωνσταντίνος Παππάς, Χρήστος Δεληγιώργης, Ιρένα Τότσι, Διπλωμάτες και Ακόλουθοι Άμυνας Πρεσβειών στα Τίρανα. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Διοίκησης των Πανεπιστημίων New York University, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Τιράνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: