Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Τουρκία ετοιμάζει το μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος στα Τίρανα

Τίρανα, Αλβανία.

Το τουρκικό ίδρυμα ‘Diyanet’ έχει αναλάβει το σχέδιο και την ολοκλήρωση του μουσουλμανικού τεμένους στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αλβανίας.


Το τζαμί Ναμαζγκιάσε,  που ολοκληρώνεται με τη βοήθεια της Τουρκίας, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’, θα είναι ένα από μεγαλύτερα στα Βαλκάνια και οι εργασίες έχουν αρχίσει να επιταχύνονται, όπως ανέφερε ένας από τους μηχανικούς του έργου, ο Χουσεΐν Σεντούρκ.


Ο ίδιος διευκρίνισε ότι την περίοδο αυτήν κατασκευάζεται το υπόγειο τμήμα του έργου, που θα περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, αίθουσα συνεδριάσεων και γραφεία.


Το νέο τζαμί, τα θεμέλια του οποίου έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  το περασμένο έτος,  θα έχει τη δυνατότητα της συλλογικής προσευχής σε χώρο πάνω από 10 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Θα περιέχει, επίσης, βιβλιοθήκη και αίθουσα εκθέσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο