Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερώτηση Ν. Κακλαμάνη προς Υπ.Εξ. για τις προκλητικές διεκδικήσεις της Αλβανίας

EΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά
Στις 19 Ιουνίου 2015 έλαβα απάντηση σε προηγούμενη Ερώτησή μου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την οποία είχα υποβάλλει σχετικά με προκλήσεις της Αλβανικής κυβέρνησης, οι οποίες αφορούσαν και την αναβάθμιση της συνεργασίας με το εθνικιστικό κόμμα των Τσάμηδων PDIU. Σε αυτήν ανάμεσα στα άλλα, τονίζατε ότι: «Επισημαίνεται ότι, το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί, αδιαλείπτως, ως οφείλει, όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις των ιθυνόντων της γειτονικής χώρας και δεν μπορεί παρά να παρεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση που αυτές στρέφονται καθ΄οιονδήποτε τρόπο κατά της χώρας μας».
Ωστόσο, πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», αναφέρει πως διάφοροι ακραίοι στα Τίρανα και την Αλβανική διασπορά κινούνται σε συνεργασία με τις οργανώσεις των Τσάμηδων για να κάνουν θόρυβο στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ο «φάκελος της Τσαμουριάς», με βασικό αίτημα φυσικά την επιστροφή των Τσάμηδων στις «εστίες» τους. Στις ίδιες επιδιώξεις και στοχεύσεις, εντάσσονται και οι προτάσεις του κόμματος των Τσάμηδων για την εκπροσώπηση της Αλβανικής διασποράς με συγκεκριμένο αριθμό εδρών στην Αλβανική Βουλή και ταυτόχρονα για τη δημιουργία Υπουργείου Διασποράς, που μεταξύ άλλων θα προωθεί τα ζητήματα και τα αιτήματα των Αλβανών μεταναστών που κατοικούν στην Ελλάδα.
Κατά συνέπεια, η Ελληνική Διπλωματία είναι ανάγκη να διαλευκάνει τυχόν αλήθεια των παραπάνω δημοσιευμάτων και να αντιδράσει άμεσα, ώστε να προστατέψει τα εθνικά μας συμφέροντα και να διασφαλίσει πως οι προκλήσεις της Αλβανικής κυβέρνησης δεν θα φέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
- Έχει κατατεθεί «φάκελος Τσαμουριά» στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Ποιοι τον έχουν υποβάλλει, ποιο ακριβώς είναι το αίτημά τους, και ποια προβλέπεται να είναι η πορεία εξέτασής του;
- Με ποιο τρόπο θα προστατέψει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τα εθνικά μας συμφέροντα σε περίπτωση που έχει κατατεθεί ο «φάκελος Τσαμουριά» στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά και σε ενδεχόμενη σύσταση Υπουργείου Διασποράς από την Αλβανική κυβέρνηση;
ΑΘΗΝΑ 7-3-2016
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …