Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ οι διεφθαρμένοι Αλβανοί δικαστές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, - υπό την πίεση των οποίων υιοθετήθηκε από την Αλβανική Βουλή ο νόμος για την αποποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας - φαίνεται ότι αναλαμβάνουν μέτρα εναντίον δημοσίων προσώπων για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι εμπλέκονται σε παράνομες υποθέσεις διαφθοράς.
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λού, σε δήλωσή του - που χαρακτηρίστηκε "δήλωση βόμβα" από τα εγχώρια ΜΜΕ - ανέφερε οτι «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες μερικών διεφθαρμένων δικαστών, απορρίπτοντας τις αίτησης τους για θεωρήσεις βίζας. Αυτό είναι μόνο η αρχή, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμη για την καταπολέμηση της διαφθοράς».
«Η διαφθορά αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης στην Αλβανία. Παίρνουμε τα μέτρα μας, σε συνεργασία και με την κοινωνία των πολιτών και τους Αλβανούς ηγέτες», δήλωσε ο Ντόναλντ Λού, απαντώντας σε ερώτηση Αλβανού πολίτη κατά την διάρκεια επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Αμερικάνος Πρέσβης απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα και πολλά μέσα ενημέρωσης ανήγγειλαν ότι θα ερευνήσουν και θα δημοσιεύσουν τα ονόματα αυτά.
Στην Αλβανία το δικαστικό σύστημα θεωρείται το πιο διεφθαρμένο κομμάτι της κοινωνίας.
Εν το μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται νομοθετικό έργο που θα ολοκληρώσει το πλαίσιο για την εφαρμογή του νομού περί αποποινικοποίησης της πολιτικής που πέρασε στο κοινοβούλιο το Δεκέμβριο του '15, που θα αποτρέψει σε πρόσωπα με σκοτεινό παρελθόν και εγκληματίες, να εισχωρήσουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί διαρκώς τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα πως έχει γεμίσει την κοινοβουλευτική ομάδα του σοσιαλιστικού κόμματος με εγκληματίες και ανθρώπους με σκοτεινό παρελθόν.
Μέχρι στιγμής 3 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα, για το λόγο αυτό.
Λίγους μήνες πριν, εννέα μέλη του Κοινοβουλίου - σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ - συμπεριλήφθηκαν στην «μαύρη λίστα» των Ηνωμένων Πολιτειών ως συνδεδεμένοι με το έγκλημα. Μια ημέρα μετά την είδηση αυτή η πρεσβεία των ΗΠΑ ακύρωσε μια συνάντηση της ομάδας Φιλίας Αλβανίας- ΗΠΑ, επειδή σε αυτήν συμμετείχαν μερικοί από αυτούς τους βουλευτές.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …