Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ελλάδα είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος της ΑλβανίαςΗ Ελλάδα σήμερα είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος της Αλβανίας. Το εμπόριο με την Ελλάδα κατά τον πρώτο μήνα του 2016 ανήλθε στο ποσοστό του 6, 4 % του συνολικού εμπορίου της χώρας.
 

Μέχρι το 2009, εκτός από την Ιταλία, τα κύρια προϊόντα και οι υπηρεσίες που κυκλοφορούσαν στην Αλβανία ήταν ελληνικής προέλευσης.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής (INSTAT) οι εισαγωγές αγαθών από την Ελλάδα στην Αλβανία τον Ιανουάριο του 2016 αντιπροσώπευαν 2.594 εκατομμύρια λέκ, ενώ πριν από ένα χρόνο (2015) εισήχθησαν 2.696 προϊόντα αξίας εκατομμύρια λέκ.


Η αξία των προϊόντων που εισάγονται από τη γειτονική χώρα είναι κυρίως «τρόφιμα, ποτά  και καπνός» αξίας 950 εκατομμύρια λεκ και ακολουθούν  τα ‘χημικά και πλαστικά’ αξίας 400 εκατομμυρίων λεκ.


Ενώ, οι εξαγωγές προς την Ελλάδα κατά την ίδια περίοδο σημείωσαν μια μικρή αύξηση. Τα δεδομένα αναφέρουν ότι οι αλβανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα υπολογίζονται σε 674 εκατομμύρια λέκ. Τον Ιανουάριο του 2015 οι εξαγωγές προς την Ελλάδα ανήλθαν στα 572 εκατ. λέκ, όπως σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων. 

--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …