Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άραβες χρηματοδοτούν την ένωση της Λαμπουριάς με την Χιμάρα

Στις 30 Μαρτίου έπεσαν οι υπογραφές και την πρώτη μέρα του Απρίλη ήρθε η επιβεβαίωση από τον πρωθυπουργό Ράμα πως βρέθηκαν τα χρήματα για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Αυλώνας - Λαμπούριας - Χιμάρας συνολικού μήκους 94 χιλιομέτρων.
70 εκατομμύρια δολάρια θα δώσει το "Αραβικό Ταμείο του Κουβέιτ για την Ανάπτυξη" με την μορφή χομηλότοκου δανείου σύμφωνα με την συμφωνία που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας Arben Ahmetaj με τον Υποδιευθυντή του Ταμείου Hamad Al-Omar, στις 30 Μαρτίου στα Τίρανα.
Ο δρόμος, που η κυβέρνηση Ράμα αποκαλεί "Ο δρόμος του Λούμι Βλόρες" (Ο δρόμος του ποταμιού της Αυλώνας), ουσιαστικά ενώνει τα χωριά της Λαμπουρίας με την Χιμάρα διασχίζοντας την οροσειρά Ακροκεραυνίων που αποτελεί ένα γεωγραφικό σύνορο που χώριζε της περιοχές αυτές.
Η επένδυση σε αυτό το έργο έχει μοιραστεί σε δύο τμήματα:
- Το πρώτο τμήμα είναι ο κεντρικός οδικός άξονας Αυλώνα - Βρανίστι - Κηπαρό (Χιμάρα).
- Το δεύτερο τμήμα είναι η κατασκευή παράπλευρων δρόμων που θα το ενώσουν με τα σχεδόν 60 χωριά της Λαμπουρίας και μιας γέφυρας που θα το ενώνει με τον αυτοκινητόδρομο προς Τεπελένι.
Η κυβέρνηση Ράμα "αδυνατεί" να βρει 3 με 4 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει την εγγραφή των περιουσιών στην Χιμάρα και το Λουκοβο αλλά δεν διστάζει να δανειστεί 70 εκατομμύρια δολάρια (από τους πρόθυμους Άραβες) για να κτίσει ένα δρόμο με καθαρά εθνικιστικό ρόλο που οικονομικά δεν θα προσφέρει τίποτα στην Χιμάρα.
Ο ΕκσκαφέαςΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο