Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη, Λεωνίδα Ροκανά, στη Χιμάρα

Διήμερη επίσκεψη στη Χιμάρα πραγματοποίησε στις 6 και 7 Απριλίου ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα, Λεωνίδας Ροκανάς, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με δημοτικούς και πολιτικούς παράγοντες της περιοχής, όπως τον πρόεδρο του παραρτήματος Χιμάρας της Ομόνοιας, Διονύση Μπελέρη, δημοτικούς συμβούλου του δήμου Χιμάρας και τον κ. Νικόλα Νεράντζη.
Ο κ. Ροκανάς πραγματοποίησε ιδιαίτερη συνάντηση με τα μέλη του παραρτήματος Χιμάρας της Ομόνοιας κατά την οποία ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ενώ είχε και ανοιχτή συνάντηση με κατοίκους της Χιμάρας στο ξενοδοχεία Πρίνο στο Ποτάμι. Σε αυτήν συμμετείχαν ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ευάγγελος Ντούλες, και ο πρόεδρος της οργάνωσης της ΕΕΜ Ομόνοια, Λεωνίδας Παπάς.
Ο πρόεδρος του παραρτήματος Χιμάρας της Ομόνοιας, Διονύσης Μπελέρης, καλωσόρισε τον κ. Ροκανά στην περιοχή και του μετέφερε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕΜ στη Χιμάρα ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια. Ο πρέσβης έκανε δηλώσεις για τα θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη Χιμάρα και άπτονται του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταπάτηση των περιουσιακών δικαιωμάτων στην περιοχή της Χιμάρας. Για τα ίδια θέματα έκαναν δηλώσεις και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, κ. Ντούλε, και ο πρόεδρος της οργάνωσης Ομόνοια, Λεωνίδας Παπάς.
Ο Έλληνας Πρέσβης, κ.Ροκάνας, έκλεισε την επίσκεψη του στην Χιμάρα με μια συνατήση με το λαό στην Λουκοβα όπου πήραν μέρος και ο κ.Παπάς και ο κ.Ντούλες.
Ο ΕκσκαφέαςΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο