Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη, Λεωνίδα Ροκανά, στη Χιμάρα

Διήμερη επίσκεψη στη Χιμάρα πραγματοποίησε στις 6 και 7 Απριλίου ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα, Λεωνίδας Ροκανάς, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με δημοτικούς και πολιτικούς παράγοντες της περιοχής, όπως τον πρόεδρο του παραρτήματος Χιμάρας της Ομόνοιας, Διονύση Μπελέρη, δημοτικούς συμβούλου του δήμου Χιμάρας και τον κ. Νικόλα Νεράντζη.
Ο κ. Ροκανάς πραγματοποίησε ιδιαίτερη συνάντηση με τα μέλη του παραρτήματος Χιμάρας της Ομόνοιας κατά την οποία ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ενώ είχε και ανοιχτή συνάντηση με κατοίκους της Χιμάρας στο ξενοδοχεία Πρίνο στο Ποτάμι. Σε αυτήν συμμετείχαν ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ευάγγελος Ντούλες, και ο πρόεδρος της οργάνωσης της ΕΕΜ Ομόνοια, Λεωνίδας Παπάς.
Ο πρόεδρος του παραρτήματος Χιμάρας της Ομόνοιας, Διονύσης Μπελέρης, καλωσόρισε τον κ. Ροκανά στην περιοχή και του μετέφερε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕΜ στη Χιμάρα ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια. Ο πρέσβης έκανε δηλώσεις για τα θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη Χιμάρα και άπτονται του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταπάτηση των περιουσιακών δικαιωμάτων στην περιοχή της Χιμάρας. Για τα ίδια θέματα έκαναν δηλώσεις και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, κ. Ντούλε, και ο πρόεδρος της οργάνωσης Ομόνοια, Λεωνίδας Παπάς.
Ο Έλληνας Πρέσβης, κ.Ροκάνας, έκλεισε την επίσκεψη του στην Χιμάρα με μια συνατήση με το λαό στην Λουκοβα όπου πήραν μέρος και ο κ.Παπάς και ο κ.Ντούλες.
Ο ΕκσκαφέαςΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …