Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Ποια η διαδικασία απόκτησης ελληνικής ταυτότητας αφού εγκριθεί η ιθαγένεια

Έκδοση Δελτίου ΤαυτότηταςΠοια η διαδικασία απόκτησης ελληνικής ταυτότητας αφού εγκριθεί η ιθαγένεια
Αν νομίζετε ότι με την κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας τελειώνει η διαδικασία και με το που εγκριθεί παίρνετε αυτομάτως ελληνική ταυτότητα, τότε κάνετε μεγάλο λάθος.
Η διαδικασία από την στιγμή που εγκρίνετε η ιθαγένεια μέχρι να πάρετε την ταυτότητα είναι εξίσου περίπλοκη και χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 4 μήνες.
Ποια είναι η διαδικασία
Όποιος πολίτης τρίτης χώρας έχει κάνει αίτηση για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας πρέπει να παρακολουθεί την πορεία του φακέλου του για να δει αν έχει εγκριθεί η ιθαγένεια στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Στο Albanians.gr αυτήν την πλατφόρμα μπορείτε να την βρείτε στην διεύθυνση
Αφού έχει εγκριθεί η ιθαγένεια ακολουθείτε αυτή η διαδικασίαΠορεία Υπόθεσης Κτήσης Ιθαγένειας
Πρώτα το φάκελο τον υπογράφει ο γενικός γραμματέας της Διεύθυνσης Ιθαγένειας της περιοχής που υπάγεστε. Αφού το υπογράψει ο ΓΓ τότε ο φάκελος  πηγαίνει για υπογραφή από το Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών.  Στο υπουργείο ο φάκελος επανεξετάζετέ από νέο εισηγητή και αν ο φάκελος είναι πλήρης τότε πηγαίνει (μετά από δυο μήνες) για υπογραφή στον υπουργό.  Στην περίπτωση που ο φάκελος έχει λήξει το έγγραφο για το ποινικό μητρώο, τότε ο εισηγητής ζητάει να έρθει νέο έγγραφο το οποίο μπορεί να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την διαδικασία.Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία τότε ο φάκελος πηγαίνει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να δημοσιευτεί. Η διαδικασία  της δημοσίευσης κάνει 10-15 εργάσιμες ήμερες.
Αφού δημοσιευτεί το όνομα σας στο ΦΕΚ με την απόφαση για την κτίση της Ελληνικής Ιθαγένειας , η διεύθυνση ιθαγένειας στέλνει την απόφαση  στην οικία σας και στο ληξιαρχείο οπού λέει ότι ο τάδε πολίτης με τάδε απόφαση τάδε και τάδε δημοσίευση  απέκτησε την Ελληνική Ιθαγένεια. Με αυτήν την απόφαση η Διεύθυνση Ιθαγένειας επιβεβαιώνει και την διεύθυνση κατοικία σας.
Έχοντας λάβει την απόφαση από την διεύθυνση ιθαγένειας  ο πολίτης πρέπει να κάνει αυτά τα βήματα:
Βήμα πρώτο: Με την βεβαίωση ο πολίτης πηγαίνει στο Δημαρχείο να κάνει αίτηση για εγγραφή στο Δημοτολόγιο.
Βήμα Δεύτερο: Αφού σιγουρευτούν ότι έχουν κάνει εγγραφή στα δηματολόγια  τότε πηγαίνει στην Διεύθυνση  Μετανάστευσης οπού υπάγεται για να ακυρώσει την άδεια διαμονής του. Διαδικασία που θέλει περίπου 10 εργάσιμες.
Βήμα τρίτο:  Αφού έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή στο Δημοτολόγια  τότε κάνεις αίτηση στο Ληξιαρχείο για να πάρεις Ληξιαρχική πράξη γέννησης . Η διαδικασία παίρνει από 7-15 εργάσιμες (για άγαμους πολίτες)
Και κάπου εδώ ο τελειώνει η διαδικασία και ο πολίτης μπορεί να βγάλει  ταυτότητα.
Τα δικαιολογητικά για την εκδοσή Δελτίου Ταυτότητας είναι
  • Η απόφαση της κτήσης Ελληνικής Ιθαγένειας
  • Το διαβατήριο
  • Η απόφαση ακύρωσης της άδειας διαμονής από την Περιφέρεια
  • Το πιστοποιητικό γέννησης
  • Ένα εκκαθαριστικό ή λογαριασμό ΔΕΚΟ,
  • 2 φωτογραφίες
  • Έναν Έλληνα μάρτυρα ο οποίος μπορεί να είναι και συγγενής.
http://albanians.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο