Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Ποια η διαδικασία απόκτησης ελληνικής ταυτότητας αφού εγκριθεί η ιθαγένεια

Έκδοση Δελτίου ΤαυτότηταςΠοια η διαδικασία απόκτησης ελληνικής ταυτότητας αφού εγκριθεί η ιθαγένεια
Αν νομίζετε ότι με την κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας τελειώνει η διαδικασία και με το που εγκριθεί παίρνετε αυτομάτως ελληνική ταυτότητα, τότε κάνετε μεγάλο λάθος.
Η διαδικασία από την στιγμή που εγκρίνετε η ιθαγένεια μέχρι να πάρετε την ταυτότητα είναι εξίσου περίπλοκη και χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 4 μήνες.
Ποια είναι η διαδικασία
Όποιος πολίτης τρίτης χώρας έχει κάνει αίτηση για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας πρέπει να παρακολουθεί την πορεία του φακέλου του για να δει αν έχει εγκριθεί η ιθαγένεια στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Στο Albanians.gr αυτήν την πλατφόρμα μπορείτε να την βρείτε στην διεύθυνση
Αφού έχει εγκριθεί η ιθαγένεια ακολουθείτε αυτή η διαδικασίαΠορεία Υπόθεσης Κτήσης Ιθαγένειας
Πρώτα το φάκελο τον υπογράφει ο γενικός γραμματέας της Διεύθυνσης Ιθαγένειας της περιοχής που υπάγεστε. Αφού το υπογράψει ο ΓΓ τότε ο φάκελος  πηγαίνει για υπογραφή από το Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών.  Στο υπουργείο ο φάκελος επανεξετάζετέ από νέο εισηγητή και αν ο φάκελος είναι πλήρης τότε πηγαίνει (μετά από δυο μήνες) για υπογραφή στον υπουργό.  Στην περίπτωση που ο φάκελος έχει λήξει το έγγραφο για το ποινικό μητρώο, τότε ο εισηγητής ζητάει να έρθει νέο έγγραφο το οποίο μπορεί να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την διαδικασία.Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία τότε ο φάκελος πηγαίνει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να δημοσιευτεί. Η διαδικασία  της δημοσίευσης κάνει 10-15 εργάσιμες ήμερες.
Αφού δημοσιευτεί το όνομα σας στο ΦΕΚ με την απόφαση για την κτίση της Ελληνικής Ιθαγένειας , η διεύθυνση ιθαγένειας στέλνει την απόφαση  στην οικία σας και στο ληξιαρχείο οπού λέει ότι ο τάδε πολίτης με τάδε απόφαση τάδε και τάδε δημοσίευση  απέκτησε την Ελληνική Ιθαγένεια. Με αυτήν την απόφαση η Διεύθυνση Ιθαγένειας επιβεβαιώνει και την διεύθυνση κατοικία σας.
Έχοντας λάβει την απόφαση από την διεύθυνση ιθαγένειας  ο πολίτης πρέπει να κάνει αυτά τα βήματα:
Βήμα πρώτο: Με την βεβαίωση ο πολίτης πηγαίνει στο Δημαρχείο να κάνει αίτηση για εγγραφή στο Δημοτολόγιο.
Βήμα Δεύτερο: Αφού σιγουρευτούν ότι έχουν κάνει εγγραφή στα δηματολόγια  τότε πηγαίνει στην Διεύθυνση  Μετανάστευσης οπού υπάγεται για να ακυρώσει την άδεια διαμονής του. Διαδικασία που θέλει περίπου 10 εργάσιμες.
Βήμα τρίτο:  Αφού έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή στο Δημοτολόγια  τότε κάνεις αίτηση στο Ληξιαρχείο για να πάρεις Ληξιαρχική πράξη γέννησης . Η διαδικασία παίρνει από 7-15 εργάσιμες (για άγαμους πολίτες)
Και κάπου εδώ ο τελειώνει η διαδικασία και ο πολίτης μπορεί να βγάλει  ταυτότητα.
Τα δικαιολογητικά για την εκδοσή Δελτίου Ταυτότητας είναι
  • Η απόφαση της κτήσης Ελληνικής Ιθαγένειας
  • Το διαβατήριο
  • Η απόφαση ακύρωσης της άδειας διαμονής από την Περιφέρεια
  • Το πιστοποιητικό γέννησης
  • Ένα εκκαθαριστικό ή λογαριασμό ΔΕΚΟ,
  • 2 φωτογραφίες
  • Έναν Έλληνα μάρτυρα ο οποίος μπορεί να είναι και συγγενής.
http://albanians.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …