Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνεδρίαση βάσης ΚΕΑΔ στην Κορυτσά.


Ο κ Γρηγόρης Καραμέλος αριστερά, κ Βαγγέλης Ντούλες στο κέντρο
κα. Στέλλα Πατίσλη (Πρόεδρος Ομόνοιας Κορυτσάς) δεξιά
Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  η χθεσινή μέρα για τον ελληνισμό της Κορυτσάς. Ίσως κανείς να σκεφτεί πως υπερβάλουμε, ίσως και να έχει δίκιο. Κρίνοντας όμως από το γεγονός πως το παράρτημα του ΚΕΑΔ, του βασικού κόμματος που εκπροσωπεί τον ελληνισμό της περιοχής ήταν διαλυμένο εδώ και 2 χρόνια, τότε θα μπορέσει να δικαιολογήσει τον ενθουσιασμό μας.
Ένας  άλλος λόγος που προκαλεί ενθουσιασμό είναι η νέα αρχή από μηδενική βάση. Για να ξεκινήσουμε από την αρχή δεν σημαίνει πως ξεχνάμε τα λάθη, όλων μας, αλλά σημαίνει πως συγχωρούμαι και σηκώνουμε ξανά το ανάστημα μας και έχοντα ως προίκα τα μαθήματα που βγάλαμε από τα λάθη του παρελθόντος προχωράμε ενωμένοι μπροστά. Η αρχή έγινε από το πρόεδρο του κόμματος τον κ Βαγγέλη Ντούλε ο οποίος ζήτησε συγνώμη από όλους  και για όσα λάθη μέχρι αυτή την στιγμή έχουν γίνει απ’ αυτόν, λάθη που επέδρασαν αρνητικά και μαζί με δικά μας λάθη μας οδήγησαν λίγο πριν τελική καταστροφή μας.
Αυτό ήταν και η ουσία της χθεσινής συνάντησης, συνεδρίασης της βάσης του ΚΕΑΔ στην Κορυτσά. Το λόγο πήρε πρώτα ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας ο κ Γρηγόρης Καραμέλος, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και τόνισε την βαρύνουσα σημασία που είχε η συνάντηση της βάσης που έχει ως στόχο την αναδιοργάνωση και  ανοικοδόμηση από την αρχή όλων των δομών του κόμματος.  
Έπειτα πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλες ο οποίος έκανε εκτενή ανάλυση όσων συμβαίνουν στην Αλβανία και  στην τραγικότητα της κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα. Έπειτα αναφέρθηκε στην  κρατική «τρομοκρατία» που ασκείτε ιδιαίτερα εις βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας και σε όλους τους ορθοδόξους της χώρας. Στο τέλος αφού ζήτησε ειλικρινά συγνώμη από όλους για τα λάθη που ο ίδιος γνωρίζει πως έχει κάνει επανειλημμένα,  ζήτησε την στήριξη όλων για μία νέα αρχή από μηδενική βάση. Υποσχέθηκε πως θα γίνουν πραγματικές αλλαγές. Θα αλλάξει το καταστατικό, ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος, ο τρόπος αντιμετώπισης των μελών. Στην ουσία υποσχέθηκε μια αλλαγή που πολλοί περιμέναμε και ελπίζαμε πως κάποια στιγμή θα γινόταν. Φυσικά ακόμη δεν έχει γίνει πραγματικότητα, όμως αυτή την φορά θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα απογοητευτούμε, διότι δεν έχουμε και άλλη ευκαιρία, δεν μπορούμε πια να παίξουμε.
Στο τέλος ακούσαμε τις προτάσεις και τις ενστάσεις από κάποια μέλη.Οι ενστάσεις και οι παρατηρήσεις είχαν να κάνουν την διχόνοια και την έλλειψη ομόνοια στου κόλπους του ελληνισμού της περιοχής.  
Το βασικότερο ήταν πως όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την κίνηση αυτή και συμφώνησαν πως θα στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους αυτή την νέα αρχή ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Παραθέτουμε βίντεο και φωτογραφίες από την συνάντηση. 
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …