Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διπλό μήνυμα Γ. Αμανατίδη σε Αλβανία και Τουρκία

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ξεκαθάρισε ότι για τα ζητήματα αυτά πάγια θέση της Ελλάδας παραμένει η προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα προσβλέπει πλέον στις κινήσεις που θα κάνει η παγκόσμια κοινότητα μέσω της Unesco (φωτογραφία αρχείου).

Αντίθετη με την ευρωπαϊκή πορεία που θέλει να ακολουθήσει η Τουρκία χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης την απόφαση της Άγκυρας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.
Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ξεκαθάρισε ότι για τα ζητήματα αυτά πάγια θέση της Ελλάδας παραμένει η προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα προσβλέπει πλέον στις κινήσεις που θα κάνει η παγκόσμια κοινότητα μέσω της Unesco.
«Η συγκεκριμένη ενέργεια προφανώς δεν συνάδει και με την ευρωπαϊκή πορεία που θέλει να κάνει η Τουρκία, με τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, τους σεβασμούς της διαφορετικότητας και της θρησκευτικής ελευθερίας» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης στην και τόνισε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ότι προστατεύεται από την Unesco.
Σχολιάζοντας και τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα περί «τσάμηδων», υπενθύμισε ότι στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα και τόνισε ότι η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε στην κυβέρνηση των Τιράνων ότι για επιτύχει την ένταξή της στην Ε.Ε. πρέπει να βαδίσει σε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη.
«Με τη μετάβαση στους οργανισμούς καταλαβαίνουν όλοι αυτοί ότι προκειμένου να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία, πρέπει να σεβαστούν τα ευρωπαϊκά -όχι τα ελληνικά– ιδεώδη και τις ευρωπαϊκές ιδέες και συνθήκες» τόνισε ο κ. Αμανατίδης απευθυνόμενος προς τις κυβερνήσεις της Αλβανίας και της Τουρκίας, επισήμανε ότι η προσφυγή της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τα ζητήματα αυτά αποτελεί πάγια πολιτική θέση και πρόσθεσε: «Το καταλαβαίνουν αυτό οι γείτονές μας γι αυτό και βλέπετε τελικά παρ΄ όλες τις ρητορικές, που θεωρώ ότι γίνονται για εσωτερικούς λόγους, μπαίνουν στη διαδικασία οικοδόμησης μέτρων έτσι όπως τα θέλει η Ελλάδα».
http://www.naftemporiki.gr/story/1113213/diplo-minuma-g-amanatidi-se-albania-kai-tourkia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …