Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διπλό μήνυμα Γ. Αμανατίδη σε Αλβανία και Τουρκία

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ξεκαθάρισε ότι για τα ζητήματα αυτά πάγια θέση της Ελλάδας παραμένει η προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα προσβλέπει πλέον στις κινήσεις που θα κάνει η παγκόσμια κοινότητα μέσω της Unesco (φωτογραφία αρχείου).

Αντίθετη με την ευρωπαϊκή πορεία που θέλει να ακολουθήσει η Τουρκία χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης την απόφαση της Άγκυρας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.
Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ξεκαθάρισε ότι για τα ζητήματα αυτά πάγια θέση της Ελλάδας παραμένει η προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα προσβλέπει πλέον στις κινήσεις που θα κάνει η παγκόσμια κοινότητα μέσω της Unesco.
«Η συγκεκριμένη ενέργεια προφανώς δεν συνάδει και με την ευρωπαϊκή πορεία που θέλει να κάνει η Τουρκία, με τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, τους σεβασμούς της διαφορετικότητας και της θρησκευτικής ελευθερίας» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης στην και τόνισε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ότι προστατεύεται από την Unesco.
Σχολιάζοντας και τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα περί «τσάμηδων», υπενθύμισε ότι στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα και τόνισε ότι η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε στην κυβέρνηση των Τιράνων ότι για επιτύχει την ένταξή της στην Ε.Ε. πρέπει να βαδίσει σε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη.
«Με τη μετάβαση στους οργανισμούς καταλαβαίνουν όλοι αυτοί ότι προκειμένου να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία, πρέπει να σεβαστούν τα ευρωπαϊκά -όχι τα ελληνικά– ιδεώδη και τις ευρωπαϊκές ιδέες και συνθήκες» τόνισε ο κ. Αμανατίδης απευθυνόμενος προς τις κυβερνήσεις της Αλβανίας και της Τουρκίας, επισήμανε ότι η προσφυγή της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τα ζητήματα αυτά αποτελεί πάγια πολιτική θέση και πρόσθεσε: «Το καταλαβαίνουν αυτό οι γείτονές μας γι αυτό και βλέπετε τελικά παρ΄ όλες τις ρητορικές, που θεωρώ ότι γίνονται για εσωτερικούς λόγους, μπαίνουν στη διαδικασία οικοδόμησης μέτρων έτσι όπως τα θέλει η Ελλάδα».
http://www.naftemporiki.gr/story/1113213/diplo-minuma-g-amanatidi-se-albania-kai-tourkia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο