Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mαζική συμμετοχή στην εκδήλωση του Συλλόγου «Η Βόρειος Ηπειρος» Βοστώνης, απάντηση σε προκλήσεις

 

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Βορειοηπειρωτική Ομογένεια της Νέας Αγγλίας, έδωσε το βράδυ της Κυριακής 29 Μαΐου με τη μαζική της συμμετοχή στην εκδήλωση του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Βοστώνης, «Η Βόρειος Ηπειρος», την πλέον αποστομωτική απάντηση στη νέα πρόκληση των Αλβανών, οι οποίοι λίγες ώρες πριν είχαν θέσει θέμα Τσάμηδων.
Συγκεκριμένα, ο Αλβανός Υπουργός των Εξωτερικών, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε σε «τσάμικο ζήτημα», ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε άμεσα ότι «τσάμικο ζήτημα δεν υφίσταται».
Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης (Γκέιτζ), μιλώντας στο δείπνο μετά χορού του Συλλόγου «Η Βόρειος Ηπειρος», αναφέρθηκε στη δυναμική στάση και αποστολή της Πανηπειρωτικής και τόνισε πόσο οι Αλβανοί υπολογίζουν και ενοχλούνται από τις δράσεις της για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Εδειξε αλβανική εφημερίδα η οποία του κάνει επίθεση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.
Η εκδήλωση του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Βοστώνης «Η Βόρειος Ηπειρος» ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού η αίθουσα του εστιατορίου «Angelika’s» στην πόλη Middleton της Μασαχουσέτης ήταν υπερπλήρης, ενώ εντυπωσιακό ήταν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παρευρεθέντων ήταν νέα παιδιά αμφοτέρων των φύλων. Την ευθύνη της διοργάνωσης την είχε η κ. Βασιλική Ράμμου-Τσιχλή μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μενέλαο Σωτήρη.
Την προσευχή ανέπεμψε ο πρωτοπρεσβύτερος Αστέριος Γεροστέργιος, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ, ο οποίος είναι ο πνευματικός καθοδηγητής του Συλλόγου. Ο π. Αστέριος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τόσων εκατοντάδων ομογενών και μάλιστα νέων, κάλεσε όλους να ψάλλουν από κοινού το «Χριστός Ανέστη». Προέτρεψε όλους «ελάτε να το ψάλλουμε δυνατά για να τρίζουν τα κόκαλα του Χότζα που δεν μας άφηνε να ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη», ενώ αναφέρθηκε και στην επέτειο της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στους Τούρκους στις 29 Μαϊου του 1453.
Την εκδήλωση σημάδεψε με τη φλογερή πατριωτική της ομιλία η Αννα Σωτήρη αντιπροσωπεύουσα τη νέα γενιά του συλλόγου. Είπε χαρακτηριστικά, πως «προκειμένου να κάνουν διαφορά όλοι όσοι νοιάζονται για την Βόρειο Ηπειρο πρέπει να είναι ενωμένοι και να έχουν τη φλόγα στα μάτια τους, στις δράσεις και τις ψυχές τους εάν θέλουμε να έχουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διατηρήσουμε την όμορφη ιστορία μας, την οποία κληρονομήσαμε από προπάτορές μας που αγωνίστηκαν με κίνδυνο της ζωής τους».
Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος ανακοίνωσε ότι η παρέλαση το 2017 θα γίνει την Κυριακή στις 30 Απριλίου. Το χορευτικό συγκρότημα της κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα του Γούστερ Μασαχουσέτης χόρεψε ελληνικούς χορούς. Μηνύματα απηύθυναν ο κ. Βασίλης Κυράνης και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μενέλαος Σωτήρης.
Πηγή: ekirikas.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …