Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του ΚΕΑΔ


Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα το Συνέδριο του κόμματος της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Αντώνης Μαρκόπουλος, συντονιστής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής,  ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ενότητα της ελληνικής μειονότητας για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό ελληνικό κόμμα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση. Επιπλέον, εκλαμβάνοντας ως παράδειγμα τα προβλήματα της αλβανικής μειονότητας της FYROM, υπενθύμισε στην παριστάμενη αλβανική ηγεσία πως ο δρόμος των χωρών των Βαλκανίων για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περνά μέσα και από το σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Στη συνέχεια αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν απογόνοι αγωνιστών του αντικατοχικού - αντιφασιστικού αγώνα, να συνεργάζονται με απογόνους δοσιλόγων και συνεργατών των ναζί, καταδικασμένων και από την τότε αλβανική αντιστασιακή ηγεσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο