Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βαριά πρόκληση στο Μπαϊράμι
Το Φιτέρ Μπαϊράμι, είται τη μεγαλύτερη γιορτή τους έχουν σήμερα οι Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο. Προφανώς και η Μουσουλμανική Κοινότητα της Αλβανίας.
Μόνο που οι επίσημοι διοικούντες και διάφοροι επίσημοι της ήταν στη γωνία…
Τον πρώτο ρόλο και λόγο είχαν οι Ιμάμηδες απ τη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για βαρύτατη πρόκληση με ευθύνη και
συμμετοχή της πολιτείας. Μιας πολιτείας που ρητορικά τουλάχιστον διατείνεται ότι εργάζεται για την Ευρωπαϊκή Ένταξη.
Την τελετή μετέδιδε σε κάθε λεπτομέρεια η Κρατική Τηλεόραση και για πολλοστή φορά είχε παραχωρηθεί η Κεντρική Λεωφόρος των Τιράνων, μπροστά απ το Μέγαρο του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της χώρας. Και δεν θα ήταν μεγάλο το ατόπημα της μετάδοσης εάν δεν ήταν ακριβώς το θέμα της προβολής του Μεγάλου Ιμάμη της Κιαμπέ απ τη Σαουδική Αραβία, γνωστός για εμπρηστικά κηρύγματα
Ακόμη ένα στοιχείο του ισλαμικού βιασμού της πολιτείας με στόχο την ισλαμοποίηση του δημοσίου βίου της χώρας ήταν η παρουσία του μειουμένου στο Ισλάμ αντιπροέδρου της Βουλής και ταραχοποιού εθνικιστή Σπετίμ Ιντρίζι. Απ την τηλεοπτική μετάδοση ήταν εύκολο να διαπιστωθεί η οικειότητα του με τους ιμάμηδες.
http://tachydromos.org/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο