Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος

13592636_1778370869066570_6941139928347575218_n
Σύμφωνα με ανακοίνωση του  Δημοκρατικού Κόμματος, ο Πρόεδρος του κ. Λουλζίμ Μπάσα πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, εντεταγμένη μάλιστα σε περιοδία του σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Έχει σημασία να αναφερθεί ότι επιλέγει την Αθήνα αμέσως μετά τη Γερμανία και την Ιταλία.
Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη πραγματοποιήσει επίσημες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αδελφά κόμματα και μέλη του Λαϊκού Κόμματος της Ευρώπης. Στη συνάντηση αυτή καθώς και με τον Ανδρέα Λοβέρδο, Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων
στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων ο κ. Μπάσα επεσήμανε την πολύ μεγάλη σημασία που έχουν η ελληνο-αλβανικές σχέσεις και τις δυνατότητες και προοπτική που δύνανται να αποκτίσουν με ευρωπαϊκή μάλιστα διάσταση.
Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή όπου με ευθύνη της κυβέρνησης του σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Έντι Ράμα οι σχέσεις Αλβανίας – Ελλάδας έχουν εγκλωβιστεί και σχεδόν τελματώσει.
Να αναφερθεί ότι στον αλβανικό τύπο της τελυταίες μέρες αποδίδεται μεγάλη έκταση ανάλυσης στη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Κοτζιά ότι στην Αλβανία δεν αποκλείεται να υπάρξουν πρόωρες εκλογές τις οποίες μάλιστα προσδιόρισε για χειμώνα έως αρχές άνοιξης. Η δήλωση αυτή του έμειρου κ. Κοτζιά δύναται να ερμηνευτεί και ως αγανάκτηση και εξάντληση των περιθορίων υπομονής από πλευράς του που εδώ και μήνες επιμένει στην ανάγκη βελτίωσης του κλίματος και απεγκλωβιμσού των διμερών σχέσεων απ τις επηρροές ακραίων εθνικιστών της Αλβανίας καθώς και υποδείξεων τρίτων παραγόντων όπως η Τουρκία εν προκειμένω. Στο πρόσφατο συνέδριο του ΚΕΑΔ στα Τίρανα ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος απήυθυνε ανοικτή πρόσκληση στον πολιτικό φορέα της ΕΕΜ για προεκλογική και εκλογική σύμπραξη προκειμένου την απομάκρυνση της παρούσης διακυβέρνησης.
Ο κ. Λουλζίμ Μπάσα, νέος στην ηλικία αλλά με ευρωπαϊκή νοοτροπία έχει κατά τη διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος διετελέσει Υπουργός Εξωτερικών και ως εκ τούτου έχει πλήρη συναίσθηση της σημασίας των σταθερών και διευρυμένων σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας προς ώφελος των δύο λαών και συγκεκριμένα των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα αλλά και για την επίσπευση της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.
Στο παρελθόν από το Δημκρατικό Κόμμα υπήρξε βούληση για σημαντικές συμφωνίες μεταξύ των οποίων αυτή για την οριοθέτηση των ΑΟΖ αλλά και τα Στρατιωτικά Κοιμητήρια. Επιπλέον σε επίσημες ομιλίες στη Βουλή κατά τους τελευταίους μήνες ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα έχει κατηγορήσει ευθέως τον Έντι Ράμα για προσωπικές ευθύνες στην επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα και μάλιστα καθ υπόδειξη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν. Χαρακτηριστικά είχε πει τον Φλεβάρη ότι όλα γίνονται από τότε που ο Ράμα υποβλήθηκε σε πολιτική περιτομή στο Τοπ Καπί.
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων μπορεί η επίσκεψη του Λουλζίμ Μπάσα να έχει κομματικό χαρακτήρα και άμεσο ενδιαφέρον για την κινιτοποίηση της εκλογικής βάσης του κόμματος του στο δυναμικό των μεταναστών, αλλά προφανώς ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επηρρεάζει και την επίσημη κρατική πολιτική.
13626347_1778370952399895_6235647141103214068_n 13606996_1778370915733232_2606808026062099809_n 13592636_1778370869066570_6941139928347575218_n
http://tachydromos.org/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …