Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ερντογάν αναστατώνει όλη τη Βαλκανική

Συνέλαβε αλβανό καθηγητή. Αμήχανο το Αλβανικό ΥΠΕΞ.

Στην παράνοια του ο Σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν έχει βαλθεί να αναστατώσει όλο το Βαλκανικό περίγυρο. Κυνηγώντας δήθεν τους οπαδούς του Γκιουλέν στην ουσία χρησιμοποιεί όλα του τα ερείσματα σε Βαλκανικές χώρες όπου έχει διεισδύσει καπηλευόμενος τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς και κοινότητες, θέλει να επιβεβαιώσει την πιστότητα των πολιτικών ηγεσιών που έχει προσδέσει στο άρμα. Χρησιμοποιεί αθέμιτα εργαλεία προκειμένου όχι απλώς να μην απολέσει αλλά να ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται σε χώρες όπως τα Σκόπια, το Κόσσοβο, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και ειδικά την Αλβανία.
Μαζί με τις ειδήσεις για τις πιέσεις που ασκεί στις ΗΠΑ για την έκδοση του Ιμάμη Φετουλάχ Γκουλέν καθημερινά οι τουρκικές πρεσβείες στις χώρες που προαναφέραμε με επίσημα διαβήματα κάνουν παραστάσεις στις κυβερνήσεις για τον εντοπισμό μελών του δικτύου Γκιουλέν. Ούτε λίγο ούτε πολύ παραδίδονται καταστάσεις με υπόπτους για μια οργάνωση που δεν έχει χαρακτηριστεί κατά τα ισχύοντα ως παράνομη ή υποθάλπτουσα την διεθνή ταραχή. Ο μόνος που πιστεύει αυτό είναι ο παρανοϊκός πλέον Ερντογκάν.
Μαζί με τις λίστες καλεί ομάδες χρηματοδοτούμενες απ αυτόν στις προαναφερόμενες χώρες για διαδηλώσεις υπέρ του κλεισίματος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Γκιουλέν. Θα ήταν προφανώς θεμιτό κάτι τέτοιο να το είχαν από καιρό προχωρήσει οι ίδιες οι ντόπιες πολιτικές ιθύνουσες τάξεις προκειμένου να διακόψουν το κύμα εξισλαμισμού των κοινωνιών τους. Στην προκειμένη όμως ο Ερντογκάν ζητάει απλώς να υποκαταστήσει την ανεπίσημη τουρκοποίηση με επίσημη σφραγίδα του Ισλαμικού του χαλιφάτου.
Τις ώρες αυτές  έχει προχωρήσει σε επιβεβαιωμένη απ’ την Αλβανική Πρεσβεία της Άγκυρας, σύλληψη αλβανού λέκτωρα του Πανεπιστημίου Ζιρβέ. Πρόκειται για τον Μάριους Χότζα. Η οικογένεια του έχει αποταθεί με τον ισχυρισμό ότι το παιδί τους (30 ετών) δεν έχει καμιά σχέση με το πραξικόπημα, στο Αλβανικό ΥΠΕΞ το οποίο όμως τηρεί αμήχανη στάση σιωπής. η σύλληψη έγινε ως ύποπτος του δικτύου Γκουλέν και γιατί η παρουσία (παροδικά παραδίδει διαλέξεις) στην Τουρκία συνέπεσε με τις μέρες του «πραξικοπήματος».
Με το πρόσχημα λοιπόν του πραξικοπήματος ο Ερντογκάν φροντίζει να απλώσει τα πλοκάμια της ταραχής και του εκφοβισμού σε όλη τη βαλκανική περίγυρο. Στην Ελλάδα εκφοβίζει με το πρόσχημα των 8 αξιωματικών που δραπέτευσαν και στις υπόλοιπες χώρες με τα δίκτυα πρακτόρων του και με αφορμή την ύπαρξη πυρήνων του Γιουλέν.
Το θράσος του είναι πλέον απερίγραπτο και προφανώς προμηνύει ενδιαφέρουσες εξελίξεις…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …