Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great.



Washington U.S.A. - National Geographic Museum.

National Geographic Society
The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, στις 2 Ιουνίου, στην Ουάσιγκτον τα εγκαίνια της έκθεσης «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο. Μια εντυπωσιακή έκθεση για τη συμπλήρωση 5.000 ετών ελληνικού πολιτισμού».


Η έκθεση που παρουσιάζει περισσότερα από 550 αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, αναπτύσσεται σε μια έκταση 1200 τ.μ. και πλαισιώνεται από εντυπωσιακό οπτικουακουστικό υλικό και ιδιαίτερα επιβλητικά βίντεο παραγωγής του National Geographic Society.

Περισσότερα από 500 άτομα προσήλθαν στο αίθριο του Μουσείου National Geographic στην πολυπληθέστερη συγκέντρωση και τη θερμότερη έναρξη περιοδικής έκθεσης στα τελευταία χρόνια λειτουργίας του μουσείου. Είναι μάλιστα, η πρώτη φορά που το Μουσείο National Geographic διέθεσε και τους δύο εκθεσιακούς του χώρους σε μία μόνο έκθεση.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του National Geographic Society, Gary Knell εξήρε τη γενναιοδωρία της Ελλάδας και τον άριστο συντονισμό και συνεργασία των ελληνικών και αμερικανικών μουσείων, που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της έκθεσης.

 
Από την πλευρά της η γγ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ανέπτυξε το κεντρικό θέμα της έκθεσης που είναι οι Έλληνες και η ιστορία της Ελλάδας με τη μοναδική προσφορά της στις τέχνες, τις επιστήμες, τη φιλοσοφία, την πολιτική, μέσα από εμβληματικά έργα και από ανασκαφικά δεδομένα. Και πρόσθεσε ότι η έκθεση αυτή δείχνει ποια είναι η θέση του ελληνικού πολιτισμού στον παγκόσμιο χάρτη και πώς αναδεικνύεται με διεθνείς συμπράξεις.

Οι προσκεκλημένοι στη λαμπρή τελετή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ειδική προβολή το πρώτο μέρος του τρίωρου ντοκιμαντέρ παραγωγής του National Geographic με τίτλο "The Greeks. Cavemen to Kings", το οποίο θα προβληθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο PBS.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Πηγή: The Huffington Post - Huffpost Greece, 27 Αυγούστου 2016. http://www.huffingtonpost.gr/2016/06/07/ellhnes-national-geographic-ekthesi-museum-culture_n_10337956.html#


Δεν υπάρχουν σχόλια: