Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η κοροϊδία… πάει σύννεφο με το πολυπόθητο επίδομα του ΟΓΑ- ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Η κοροϊδία… πάει σύννεφο με το πολυπόθητο επίδομα του ΟΓΑ

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

• Υπόσχονται να ξαναδώσουν βοήθημα σε υπερήλικες κρατώντας τους «ομήρους» για το ενδεχόμενο εκλογών
• Με 15σελιδη εγκύκλιο τους ζητούν «τον ουρανό με τ’ άστρα…»

BOREIOHPEIROTISSES

• Σε μια νέα ψυχοφθόρα διαδικασία, με μεγάλη ταλαιπωρία και δυσβάσταχτο για τους περισσότερους κόστος,  έβαλε τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Κι αυτό γιατί η πολυδιαφημισμένη εκ μέρους της,  επαναφορά των «συντάξεων» στους ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, τη Ρωσία και άλλες πρώην Σοβιετικές χώρες, με το νόμο που ψήφισε προϋποθέτει έναν πρωτοφανή γραφειοκρατικό «Γολγοθά», που ειδικά για τους Βορειοηπειρώτες απαιτεί και σημαντικά έξοδα, καθώς χρειάζονται επίσημες μεταφράσεις βεβαιώσεων και πιστοποιητικών των Αλβανικών Υπηρεσιών!
Πέραν αυτών, η καταβολή του επιδόματος μετατίθεται από μήνα σε μήνα, ενώ ακόμη και σήμερα σύμφωνα με μαρτυρίες Βορειοηπειρωτών που έχουν επισκεφθεί ανταποκριτές του ΟΓΑ στην Ελλάδα, δεν παίρνουν ξεκάθαρες απαντήσεις για ζητήματα που θέτουν, καθώς όπως τους ενημερώνουν περιμένουν συμπληρωματική εγκύκλιο. Αυτό βέβαια δεν περιορίζει το άγχος των υπερήλικων, που έχουν ξεκινήσει τη συλλογή δικαιολογητικών, που ενδεχομένως στην πορεία να μην επαρκούν ή να απαιτούν αλλαγή, με ο, τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εξόδων και κόπων.
Η συγκυβέρνηση ωστόσο επιτυγχάνει το στόχο της, που δεν είναι άλλος, από το να κρατά «εγκλωβισμένους» τους ομογενείς στην υπόσχεση  για «επαναφορά του επιδόματος», καθώς στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, θεωρεί ότι μπορεί να αντλήσει εκ νέου πολιτικά οφέλη από τους σε… αναμονή συνταξιούχους.
15 σελίδες προϋποθέσεων!
Βέβαια στην πράξη οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί περί καταβολής του επιδόματος στο ποσό που αρχικά είχε δοθεί (360 ευρώ), αποδεικνύονται φρούδες, καθώς εκτός της - δικαιολογημένης αφαίρεσης του ποσού σύνταξης που εισπράττουν από το Αλβανικό κράτος-  τίθεται πλέον και αναλογικός επιμερισμός ανάλογα των χρόνων διαμονής στην Ελλάδα.  Όμως για να μπορέσει κάποιος υπερήλικας Βορειοηπειρώτης να φτάσει στο «ταμείο», απαιτούνται ένας πολύ μεγάλος αριθμός δικαιολογητικών και προϋποθέσεων, που περιγράφονται σε μια 15σελιδη εγκύκλιο του ΟΓΑ, με την οποία όπως χαρακτηριστικά λένε οι Βορειοηπειρώτες τους ζητάνε  τον «Ουρανό με τ’  άστρα…».
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ζητούνται δικαιολογητικά για το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν στην Αλβανία, για την ακίνητη περιουσία, για τα αυτοκίνητα, πιστοποιητικά μετοικεσίας, αντίγραφα όλων των φύλλων των διαβατηρίων τους, αντίγραφα συμβολαίων και λογαριασμών στην Ελλάδα κ.α..
Πολλά από αυτά πρέπει να αποκτηθούν από τις Αλβανικές Υπηρεσίες, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να μεταφραστούν στα Ελληνικά Προξενεία, τα οποία έχουν ένα κόστος περί τα 30 ευρώ το κάθε πιστοποιητικό, που ως βασικά θεωρούνται τρία. 
Επιζήμια εθνικά…
 Πέραν όλων αυτών όμως,  τίθεται εκ νέου και ο προβληματισμός για τις εθνικές προεκτάσεις του ζητήματος και για την  τεράστια εθνική ζημιά που προκαλεί η ίδια η Ελλάδα, στην Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας. Με τον τρόπο που προωθεί την απόδοση -όποτε και αν αυτή γίνει- του επιδόματος στην πραγματικότητα επιδοτεί τη φυγή των Βορειοηπειρωτών από τις πατρογονικές τους εστίες. Κι οι ηλικιωμένοι σήμερα είναι αυτοί που εξακολουθούν να φυλάνε «Θερμοπύλες» στα ερημωμένα χωριά της Βορείου Ηπείρου. Το ίδιο σκηνικό είχε δημιουργηθεί και όταν δόθηκε για πρώτη φορά το επίδομα στους Βορειοηπειρώτες, όταν και είχε παρατηρηθεί μαζική φυγή των ηλικιωμένων προς την Ελλάδα, ώστε να μπορούν να εισπράττουν το επίδομα. Το αίτημα των Βορειοηπειρωτικών Σωματείων και γενικά της Ομογένειας ήταν και είναι το επίδομα να δίνεται κατ΄ εξοχή στους ανθρώπους που μένουν στα χωριά τους- βάσει συγκεκριμένων ασφαλιστικών δικλείδων-, κάτι που ωστόσο δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση ο νέος νόμος, ο οποίος με τις προϋποθέσεις λειτουργεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
«Μην περιπαίζετε τους Βορειοηπειρώτες…»
 Ενδεικτική πάντως του αναβρασμού που υπάρχει στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, είναι άρθρο συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης,  στο οποίο  γίνεται λόγος για «κοροϊδία» που υφίστανται οι ομογενείς με το επίδομα: «Μην περιπαίζετε τους Βορειοπειρώτες. Γιατί η Ελλάδα είναι και δική μας Πατρίδα. Είναι η  πατρίδα των Βορειοηπειρωτών», σημειώνει. Και αφού αναφέρεται στην τρίχρονη καθυστέρηση επαναφοράς του επιδόματος, υπογραμμίζει: «Περιπαίζετε με μας. {..} Βγάλατε μια εγκύκλιο των 15 σελίδων, που ζητάτε βελόνι στο άχυρο. Ζητάτε πράγματα που οι Αλβανοί χαμογελούν. Διπλός ο χαρακτήρας του χαμόγελου: Να μη πάρουν οι Βορειοηπειρώτες αυτό το επίδομα και … με την γραφειοκρατία ή μάλλον βλακεία τη δική σας {…}. Και τώρα φτωχοί θα μείνουμε, αλλά υπερήφανοι. Και θα μείνουμε εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Για να μην κάνουμε το χατίρι κάποιων που θέλει να αδειάσει αυτός ο τόπος».
Η Ελλάδα, η Συγκυβέρνηση άραγε το «ακούει»; Ιδού το ερώτημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …