Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Απειλές του οργανωμένου εγκλήματος εις βάρος του Γενικού Εισαγγελέα


Υπό ειδικά μέτρα φρούρησης και περιφρούρησης της σωματικής ακεραιότητας έχει τεθεί τις τελευταίες μέρες ο Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανικής Δημοκρατίας, Αντριατικ Λάλα (Adriatik Llalla). Η οικογένεια του, σύζυγος σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και τα δύο παιδιά τους, έχει φυγαδευτεί στο εξωτερικό και με τη μέριμνα σύμμαχου κράτους, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, φιλοξενούνται υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Ενώ κρατούνταν απόρρητη η βεβαρημένη αυτή κατάσταση στο χώρο της απονομής δικαιοσύνης και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, τα δημοσιεύματα από Παρασκευή το μεσημέρι (23 Σεπτεμβρίου) κάνουν γνωστό ότι εδώ και δύο μήνες και κατ επανάληψη ο Γενικός Εισαγγελέας έχει γίνει δέκτης τόσο γραπτών μηνυμάτων στο τηλέφωνο του όσο και τηλεφωνημάτων με απειλές κατά της ζωής του και της οικογενείας. Τα μηνύματα αυτά κρίθηκαν σοβαρά και από δομημένες εγκληματικές ομάδες και ως εκ τούτου ο μηχανισμός προστασίας κρατικών λειτουργών και υψηλών προσώπων έχει ενεργοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα. Φαίνεται η διαρροή στα μέσα ενημέρωσης της είδησης έγινε κατόπιν εντοπισμού συχνών ταξιδιών του Εισαγγελέα στο εξωτερικό προκειμένου να συναντάει τα μέλη της οικογενείας του.
Τα ρεπορτάζ εστιάζουν πλέον στις περιπολίες στην κατοικία του ανώτερου κρατικού λειτουργού και επίσης στα αυξημένα μέτρα ελέγχου κατά την έξοδο και είσοδο αυτοκινήτων στους χώρους της Γενικής Εισαγγελίας της Αλβανίας.
Ο Μπερίσα με σημερινή του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook άφησε να εννοηθεί ότι οι απειλές εις βάρος του Γενικού Εισαγγελέα προέρχονται από τις φυλακές και από άτομα που έχουν την εύνοια του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών. Η χώρα τους τελευταίους μήνες και με δεδομένο την μαζική καλλιέργεια ναρκωτικών φυτειών και την διακίνηση και εμπορία της έχει βυθιστεί σε ένα κλίμα διαρκούσης αντιπαράθεσης των πολιτικών δυνάμεων με ακραίες κατηγορίες για ανάμειξη τους στην εμπορία ναρκωτικών.
Η εξέλιξη αυτή σε ότι αφορά στον Γενικό Εισαγγελέα καταδεικνύει πόσο επικίνδυνα έχει διολισθήσει η χώρα και πόσο εφικτή είναι μια εσωτερική αναταραχή με αφορμή τη σύγκρουση των ομάδων που ελέγχουν τον τομέα της παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών. Η αστυνομία μέχρι σήμερα μάλλον τα καταφέρνει να συγκρατεί υπό έλεγχο τις ομάδες προκειμένου να μην ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ τους. Οι δήθεν επιχειρήσεις της στα χωράφια και τις φυτείες δεν έχουν καταφέρει συλλήψεις παρά μόνο ατόμων που υπό συνθήκες σκλαβιάς εργάζονται σ’ αυτές. Κοινό μυστικό είναι εξ άλλου ότι οι αστυνομικές δυνάμεις «επισκέπτονται» και καταστρέφουν φυτείες στις οποίες έχει γίνει η συγκομιδή της φούντας.


tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: