Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απειλές του οργανωμένου εγκλήματος εις βάρος του Γενικού Εισαγγελέα


Υπό ειδικά μέτρα φρούρησης και περιφρούρησης της σωματικής ακεραιότητας έχει τεθεί τις τελευταίες μέρες ο Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανικής Δημοκρατίας, Αντριατικ Λάλα (Adriatik Llalla). Η οικογένεια του, σύζυγος σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και τα δύο παιδιά τους, έχει φυγαδευτεί στο εξωτερικό και με τη μέριμνα σύμμαχου κράτους, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, φιλοξενούνται υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Ενώ κρατούνταν απόρρητη η βεβαρημένη αυτή κατάσταση στο χώρο της απονομής δικαιοσύνης και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, τα δημοσιεύματα από Παρασκευή το μεσημέρι (23 Σεπτεμβρίου) κάνουν γνωστό ότι εδώ και δύο μήνες και κατ επανάληψη ο Γενικός Εισαγγελέας έχει γίνει δέκτης τόσο γραπτών μηνυμάτων στο τηλέφωνο του όσο και τηλεφωνημάτων με απειλές κατά της ζωής του και της οικογενείας. Τα μηνύματα αυτά κρίθηκαν σοβαρά και από δομημένες εγκληματικές ομάδες και ως εκ τούτου ο μηχανισμός προστασίας κρατικών λειτουργών και υψηλών προσώπων έχει ενεργοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα. Φαίνεται η διαρροή στα μέσα ενημέρωσης της είδησης έγινε κατόπιν εντοπισμού συχνών ταξιδιών του Εισαγγελέα στο εξωτερικό προκειμένου να συναντάει τα μέλη της οικογενείας του.
Τα ρεπορτάζ εστιάζουν πλέον στις περιπολίες στην κατοικία του ανώτερου κρατικού λειτουργού και επίσης στα αυξημένα μέτρα ελέγχου κατά την έξοδο και είσοδο αυτοκινήτων στους χώρους της Γενικής Εισαγγελίας της Αλβανίας.
Ο Μπερίσα με σημερινή του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook άφησε να εννοηθεί ότι οι απειλές εις βάρος του Γενικού Εισαγγελέα προέρχονται από τις φυλακές και από άτομα που έχουν την εύνοια του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών. Η χώρα τους τελευταίους μήνες και με δεδομένο την μαζική καλλιέργεια ναρκωτικών φυτειών και την διακίνηση και εμπορία της έχει βυθιστεί σε ένα κλίμα διαρκούσης αντιπαράθεσης των πολιτικών δυνάμεων με ακραίες κατηγορίες για ανάμειξη τους στην εμπορία ναρκωτικών.
Η εξέλιξη αυτή σε ότι αφορά στον Γενικό Εισαγγελέα καταδεικνύει πόσο επικίνδυνα έχει διολισθήσει η χώρα και πόσο εφικτή είναι μια εσωτερική αναταραχή με αφορμή τη σύγκρουση των ομάδων που ελέγχουν τον τομέα της παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών. Η αστυνομία μέχρι σήμερα μάλλον τα καταφέρνει να συγκρατεί υπό έλεγχο τις ομάδες προκειμένου να μην ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ τους. Οι δήθεν επιχειρήσεις της στα χωράφια και τις φυτείες δεν έχουν καταφέρει συλλήψεις παρά μόνο ατόμων που υπό συνθήκες σκλαβιάς εργάζονται σ’ αυτές. Κοινό μυστικό είναι εξ άλλου ότι οι αστυνομικές δυνάμεις «επισκέπτονται» και καταστρέφουν φυτείες στις οποίες έχει γίνει η συγκομιδή της φούντας.


tachydromos.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …