Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μην περιπαίζετε με τους Βορειοηπειρώτες, κύριοι πολιτικοί της Ελλάδος

Μην περιπαίζετε με τους Βορειοηπειρώτες, κύριοι πολιτικοί της Ελλάδος
Μην περιπαίζετε με τους Βορειοηπειρώτες. Εσείς οι πολιτικοί που κυβερνάτε την Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι και δική μας Πατρίδα. Είναι και η Πατρίδα  των Βορειοηπειρωτών.
Ποτέ δεν μας πήρατε στα σοβαρά. Ποτέ δεν βάλατε τα δικά μας προβλήματα στη δική σας ατζέντα. Μάλιστα, η ιστορία έχει αποδείξει το αντίθετο. Με δική σας προσταγή οπισθοχωρούσε ο Ελληνικός στρατός. Από τα απελευθερωμένα , με αίμα εδάφη. Με δική σας αμέλεια μείναμε ξεκομμένοι και ορφανοί. Με το όνομα της Ελλάδος θανατώθηκαν και χαράμισαν τα νιάτα τους στις φυλακές και εξορίες δεκάδες και εκατοντάδες. Πόσοι άλλοι απάνω στα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα…

Με τον δικό μας αγώνα, χάρη στην οργάνωση της Ομόνοιας, κατορθώσαμε να εφοδιαστούμε με κάρτα ομογενούς και να γίνουμε και νόμιμοι πολίτες αυτής της χώρας. Της Ελλάδος. Αν θα ήταν από σας τους πολιτικούς, ακόμα θα σβαρνιζόμασταν σαν τα ερπετά.
Ξανά με δικό μας αγώνα και με την ευαισθησία κάποιων κυβερνητών βάλθηκε το πολυπόθητο επίδομα του ΟΓΑ. Για να βοηθηθούν και αυτοί που μένουν εδώ. Πού φιλάνε Θερμοπύλες. Αν γνωρίζετε τι σημαίνει Θερμοπύλες.
Έλαμψε το πρόσωπο των υπερήλικων. Γέμισε χαρά. Γέμισε αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Που βοηθά από το υστέρημά του. Όχι για σας τους πολιτικούς. Γιατί ήσασταν ξανά εσείς οι πολιτικοί, που αφαιρέσατε αυτό το αγαθό, για την επιβίωση ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτών των υπερηλίκων.
Σαν δε φτάνει αυτό. Περιπαίζετε με μας. Πέρασαν τρία χρόνια που συνεχίζει αυτή η κοροϊδία.  Από το Μάρτη στον Απρίλη και από τον Απρίλη στο Μάρτη.  
Και μετά από την τρίχρονη κοροϊδία, βγάλατε μια εγκύκλιο των 15 σελίδων, που ζητάτε βελόνι στο άχυρο. Ζητάτε πράγματα που και οι Αλβανοί χαμογελούν. Διπλός ο χαρακτήρας του χαμόγελου: Να μην πάρουν οι Βορειοηπειρώτες αυτό το επίδομα και… με την γραφειοκρατία, ή μάλλον βλακεία τη δική σας. Μια εγκύκλιο που εφαρμόζεται κάλλιστα η παροιμία: «Και τα πρόβατα σωστά και ο λύκος χορτάτος».
Οι Βορειοηπειρώτες, κύριοι πολιτικοί και κυβερνήτες της Ελλάδος, έχουν μάθει και γνωρίζουν τι θα πει δικτατορία και τι βασανιστήρια. Τι θα πει φτώχεια και τι ταλαιπωρία. Μα το όνομα του Βορειοηπειρώτη και τη υπερηφάνεια, τη γλώσσα και τη θρησκεία, την αγάπη για τη γενέτειρα και τον τόπο τους  δεν μπόρεσε να τους τα αφαιρέσει κανένας.
Και τώρα φτωχοί θα μείνουμε, αλλά υπερήφανοι. Και θα μείνουμε εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Για να μην κάνουμε το χατίρι κάποιων που θέλουν ν’ αδειάσει αυτός ο τόπος.
Εσείς; Αυτό που ζητάμε από σας: Μην περιπαίζετε μαζί μας.
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …