Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η αλβανική Διασπορά ζητά ενσωμάτωση ελληνικών εδαφών στην Αλβανία

...και ο Όμηρος έγραψε στα ...αρχαία αλβανικά τα έπη του

Να ακυρωθεί η απόφαση της Διάσκεψης του Λονδίνου  του 1912 και του ‘Πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας’ που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία με το οποίο «πέρασαν 17 χιλιόμετρα αλβανικού εδάφους στην Ελλάδα», ζητούν οι Αλβανοί της Διασποράς σε συνέδριο που έγινε στη Φλωρεντία.
Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα,  στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις  21 Αυγούστου 2016 στην Φλωρεντία,  συμμετείχαν η Δημοκρατική Ένωση των Αλβανοτσάμηδων, μαζί με τα διεθνή συμβούλια των Τσάμηδων της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.Οι Αλβανοί έκαναν …αλβανό τον ΌμηροΤι λέει η απόφαση της διάσκεψης των Αλβανών: 


Οι Αλβανοί είναι καθαροί πελασγοί. Τα δύο παγκόσμια αριστουργήματα η ‘Ιλιάδα’ και η ‘Οδύσσεια’  είναι γραμμένα στην αρχαία αλβανική γλώσσα από τον πατέρα Όμηρο.


Ως εκ τούτου, οι πελασγολόγοι, εγχώριοι και ξένοι γλωσσολόγοι αναγνωρίζουν αυτό το ιστορικό γεγονός της πελασγικής καταγωγής μας.Ελλάδα σημαίνει …εμπόριο


Η λέξη Ελλάδα σημαίνει εμπόριο, ανταλλαγή εμπορίου, όπως σημειώνει στο βιβλίο του ο Ολλανδός δοκιμιογράφος ‘Groteus’ στο βιβλίο «Ελεύθερη θάλασσα και προλεγόμενα», τα κατεχόμενα εδάφη αργά ή γρήγορα θα τα πάρουμε και θα ενταχθούν στην πατρίδα την Αλβανία.


Είμαστε, λοιπόν, εδώ σήμερα για το μεγάλη εθνικό ζήτημα της επιστροφής της Τσαμουριάς και την επανένωση των αλβανικών εδαφών, είπε ο πρόεδρος  του Δημοκρατικού Συλλόγου «Τσαμουριά», Φεστίμ Λάτο.Χώρισαν τα …αλβανικά εδάφη


Το δημοσίευμα σημειώνει :


Σε αυτό το μέρος που βρισκόμαστε σήμερα, τη Φλωρεντία, στην Ιταλία, πριν από 103 χρόνια, το 1913, υπεγράφη το λεγόμενο ‘Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας» όπου και με τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Λονδίνου το 1912 κατακερματίσθηκαν τα παραδοσιακά εδάφη που τα κατέκτησαν οι γείτονες μας. Μας πήραν το νότιο τμήμα της Αλβανίας, 17 χιλιάδες χιλιόμετρα αλβανικής γης από τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις της εποχής»Για να μην μακρηγορούμε οι Αλβανοί στη συνάντηση αυτή ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων του ‘Πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας,  οι Αλβανοτσάμηδες να επιστρέψουν στην πατρική γη και η Τσαμουριά να ενσωματωθεί στην Αλβανία.


Το κείμενο της απόφασης αυτής έχει μεταφρασθεί σε έξι γλώσσες και εστάλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη Γερουσία των ΗΠΑ.


Και τελειώνει: 


«Ζήτω η Αλβανία και τα αλβανικά εδάφη! Ζήτω η Τσαμουριά! Ο Θεός να ευλογεί τους Αλβανούς»
http://www.echedoros-a.gr/2016/09/blog-post_556.html

το άρθρο στα αλβανικά :http://www.infoshqip.com/anulohen-vendimet-e-konferences-se-londres-te-vitit-1912/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …