Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έναρξη Σχολικού Έτους στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «Όμηρος», Κορυτσά - Fillimi i Vitit të ri shkollor në Shkollën Shqiptaro-Greke Omiros Korçë!


Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ξεκίνησε και η νέα σχολική χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Όμηρος.  Η νέα Διεύθυνση που ανέλαβε την ευθύνη να διοικήσει το σχολείο, κατέχει όλες τις παιδαγωγικές γνώσεις, τα κατάλληλα εφόδια, το απαραίτητο ζήλο, την υπομονή και την αστέρευτη διάθεση για να μετατρέψει αυτό το σχολείο όχι μόνο σε φορέα γνώσεων αλλά σε ένα ίδρυμα που κυρίως θα προσφέρει ανθρώπους συγκροτημένους, ενάρετους και μορφωμένους για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Δεν έγινε όμως μόνο
η απαραίτητη αλλαγή της διεύθυνσης αλλά  και νέοι δάσκαλοι και καθηγητές  με ζήλο και ικανότητες  προστέθηκαν στο δυναμικό του σχολείου, μετά από διαγωνισμό. Στόχος πάντα η βελτίωση της παρεχόμενης μόρφωσης των παιδιών, η οποία πρέπει να γίνει πια πράξη.
Το σχολείο αυτό είναι ό, τι πιο ανεκτίμητο προσφέρει η Ελλάδα όχι μόνο στους έλληνες της περιοχής αλλά και τα αλβανόπουλα που διδάσκονται εκεί και γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα και το πολιτισμό.
Το  Σχολείο «Όμηρος» απαιτεί όλο το σεβασμό μας και την προσοχή μας.  Απαιτεί ανθρώπους με διάθεση αυτοθυσίας  χωρίς να εποφθαλμιών προσωπικό όφελος. Τέτοιες περιπτώσεις είχαμε στο παρελθόν αλλά μάλλον θα ανήκουν από δω και πέρα στο παρελθόν και μόνο.  
Τώρα όμως ξεκινάει μια νέα εποχή, θετικών αλλαγών που στην αρχή θα προκαλέσουν και αντιδράσεις αλλά ως μόνο στόχο έχουν να κάνουν καλύτερο το σχολείο. Όλοι οι παράγοντες ,το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων κ Ανδρέας Μήτσιος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ Βασίλειος Σωτηρούδας  και ο νέος Διευθυντής κ Στέργιος Φιλίππου έχουν την ισχυρή βούληση που μετατρέπεται σε πράξεις, να κάνουν το σχολείο όχι ένα από τα καλύτερα της περιοχής, αλλά αν είναι δυνατών και ένα από τα καλύτερα στην Αλβανία.
Αυτό τονίστηκε και κατά την τελετή έναρξης από όλους. Στην αρχή καλωσόρισε τους γονείς και τους μαθητές ο νέος  Διευθυντής του Σχολείου  κ. Στέργιος Φιλίππου ( ένας δάσκαλος με μεγάλη παιδαγωγική εμπειρία), έπειτα χαιρέτησε και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ Γιώργος Αλαμάνος  ο οποίος έχει επενδύσει πνευματικά και πρακτικά πολλές ώρες ώστε τα πάντα στο σχολείο να αλλάξουν προς το καλύτερο. Τέλος μίλησε και ο πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων κ Ανδρέας Μήτσιος, που έπη 12 χρόνια ζωής αυτού του σχολείου, κάνει τα πάντα για να το προστατεύσει , μεριμνά και φροντίσει με διακριτικότητα για όλα τα θέματα.
Εμείς από την καρδιά μας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους μαθητές και τους δασκάλους όπως και στο νέο Διευθυντή  και είμαστε σίγουροι, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη πως θα προσφέρει πάρα πολλά στο σχολείο, στους Έλληνες της Κορυτσάς αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της.

Για περισσότερα δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …